Jakobsoni konkurss selgitab menukaimad pärnumaalased

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa popuplaarseima põllumehe ning haridus- ja kultuuritegelase väljaselgitamiseks toimub 24. aastat Jakobsoni-nimeline konkurss. Foto on illustratiivne.
Pärnumaa popuplaarseima põllumehe ning haridus- ja kultuuritegelase väljaselgitamiseks toimub 24. aastat Jakobsoni-nimeline konkurss. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa popuplaarseima põllumehe ning haridus- ja kultuuritegelase väljaselgitamiseks toimub 24. aastat Jakobsoni-nimeline konkurss, kandidaatide esitamise tähtaeg on 16. juuli ja ettevõtmist toetab Pärnumaa omavalitsuste liit.

Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi direktor Monika Jõemaa selgitas, et nagu varemgi võivad kandidaate esitada töökollektiivid, ühiskondlikud organisatsioonid, liikumised, seltsid.

Taotlus tuleb saata Vändra valda Kurgjale Jakobsoni talumuuseumi kas tava- või e-postiga või tuua kohale.

Kirjas peab olema põhjendus ja lisatud kandidaadi ja esitaja kontaktandmed.

Konkurssi korraldab C. R. Jakobsoni Sihtasutus ja aasta parimaid tunnustatakse Jakobsoni mälestusmedali, talumuuseumi tänukirja ja preemiaga.

Preemiad antakse Kurgjal üle 21. juulil, kui talumuuseum tähistab oma rajaja, ärkamisaja suurkuju, haritlase, põllumeeste eest seisja ning ajalehe Sakala toimetaja Carl Robert Jakobsoni (1841 Tartus – 1882 Kurgjal) sünniaastapäeva ja toimub konverents “Rahvarõivas kui identiteedi ja märkide kandja”.

“Oli ju Jakobson see, kes kandis Vändra mehe pikk-kuube ja ärgitas inimesi rahvariideid kandma,” mainis muuseumi direktor.

Jakobson ostis Kurgjale talu 1874. aastal, kavatsedes kujundada näidismajapidamise, samal aastal korraldas ta Vändras Eesti esimesed künnivõistlused.

Tavakohaselt annab ajaleht Pärnu Postimees kõnealusel konkursil välja eripreemia maaelu väärtustavale ja piirkonna elu hoogustavale nooremapoolsele ettevõtjale.

Eelmisel aastal valiti Pärnumaa populaarseimaks põllumeheks Arnold Prints, populaarseimaks kultuuritegelaseks Elfriede Nikolai ja Pärnu Postimehe eripreemia pälvis talupidajast kooliõpetaja Raivo Tõnisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles