Pärnu kellad ootavad ikka parandamist

Lenel Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna esinduskell. Õige kellaaeg on 12.55.
Pärnu linna esinduskell. Õige kellaaeg on 12.55. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinnas näitab Rüütli tänaval valet aega kaks kella, kuid ühe neist lubab linn korda teha juba enne jaanipäeva.

Rüütli platsi kell, mis sümboliseerib Pärnu linna 750 aasta juubelit, on pikemat aega korrast ära. Kell on seitse tundi õigest ajast ees ja tekitab segadust nii linnakodanikele kui ametnikele.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja teatel on see ajanäitaja paranduses ja saab varsti korda. “Rüütli platsi kell on umbes kümme aastat vana ja niiskusega rikki läinud, kuid see saab ilmselt paika tagasi veel enne jaanipäeva, ” lubas ta.

Rüütli tänaval on aga veel üks kell, mis näitab samuti valet aega, kuid see ei kuulu linnale. Rüütli 31 haldava firma esindaja Martin Rotmeister ütles, et kella on proovitud tänavu mitu korda parandada, ent edutult. “Kas paneme midagi asemele või võtame kellamehhanismi täiesti välja,” lausus Rotmeister.

Rüütli tänava kellade kõrval valmistab probleeme linnavalitsuse hoone kell. 24. aprillil pöördus Pärnu linnavalitsuse poole sel teemal mures linnakodanik ja linn vastas, et kell on Tallinnas remondis. “See 19 aastat vana kell oli täielikult amortiseerunud ja parandus oleks maksma läinud ligi 1600 eurot, seetõttu ei olnud enam otstarbekas seda remontida,” selgitas Talvoja. Ta lisas, et kella suhtes on tehtud hinnapakkumine umbes 2200 eurot, kuid see ei ole Pärnu linnale praegu jõukohane.

Pärnu linna katkised kellad valmistavad linlastele muret. Bussijaamas töötava Leili arvates on ajanäitaja täpsus ülioluline. “Kui kell on, siis käigu õigesti,” ütles Leili. Ta lisas, et avalikke kelli oleks linnapilti juurde vaja just nendesse kohtadesse, kus rahvast palju liigub. “Kindlasti oleks kella tarvis suurte ristmike lähedale ja näiteks raamatukogu juurde.”

Talvoja andmeil aga ei plaani Pärnu linn praegu uusi kellasid üles panna, sest päevakorral on olulisemaid teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles