Parimad lõpetajad sõitsid presidendi vastuvõtule

Lenel Karu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja abilinnapea Jane Mets saatsid linna tublimad abituriendid linnavalitsuse pirnipuu juurest presidendi vastuvõtule.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja abilinnapea Jane Mets saatsid linna tublimad abituriendid linnavalitsuse pirnipuu juurest presidendi vastuvõtule. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul sõitsid linnavalitsuse pirnipuu juurest pealinna Eesti Vabariigi presidendi ja proua Evelin Ilvese vastuvõtule Pärnu linna üldhariduskoolide 13 parimat lõpetajat.

Vana tava kohaselt saatsid linnapea Toomas Kivimägi ja abilinnapea Jane Mets noored vastuvõtule sümboolsel tseremoonial.

Sel aastal esindasid presidendi vastuvõtul Pärnu koole Evelin Uus ja Joonas Lips Hansagümnaasiumist, Katrina Graumann ja Kadri Kaldvee Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Mariliis Jaago ja Siim Kasela Koidula gümnaasiumist, Rigmo Kannike täiskasvanute gümnaasiumist, Anna Dudkina ja Valerija Hohlenkova Vene gümnaasiumist, Ragnar Tamm ja Karl Kontus ühisgümnaasiumist ning Tauri Roosipuu ja Deanna Vainoja Ülejõe gümnaasiumist.

“Mul on väga uhke tunne olla üks Pärnu parimatest ja usun, et see peaks olema iga gümnasisti eesmärk,” sõnas Deanna Vainoja. Presidendi vastuvõtu eel tal hirmu nahas polnud ja ta hoidis pöialt, et ainult kingad pika päeva vastu peaksid. Vainojal on plaan minna õppima Tallinna tehnikaülikooli logistikat.

Oma kõnes tublidele abiturientidele soovis linnapea noortele tuult tiibadesse ja ütles, et Pärnu linn on noorte üle väga uhke. Ta andis õppuritele tunnustusena üle Pärnu märgi ja lisas, et üks tähtsamaid samme eduka tuleviku nimel on oma eesmärgid varakult paika panna.

Hansagümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Joonas Lips läks presidendi vastuvõtule rahulolevana ja tundis vaid veidi aukartust. Noormees ei osanud veel öelda, kuhu ülikooli ta edasi õppima läheb, kuid rõhutas, et tuleb Pärnusse kindlasti tagasi, sest see on tema kodulinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles