Eesti maaülikool müüb Piistaoja katsetalu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikool müüb enampakkumisel Piistaoja katsetalu.
Maaülikool müüb enampakkumisel Piistaoja katsetalu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti maaülikool müüb avalikul enampakkumisel Pärnumaal Tori vallas asuva Piistaoja Katsetalu OÜ, vara alghind on 2,2 miljonit eurot.

Piistaoja kauguse tõttu on maaülikool pidanud otstarbekamaks tuua teadus- ja õppetegevusega seonduv Tartule ligemale ning 2008. aastal avatud Märja laut katab praegu ülikooli kinnitusel nende teadus- ja õppetegevuse vajadused. "Seetõttu ülikool müüb Piistaoja katsetalu kui mittevajaliku vara," kommenteeris maaülikooli pressiesindaja Marge Kohtla.

Küsimusele, et milline võiks olla müügi mõju katsetalu edasisele tegevusele vastas Kohtla, et katsetalu on majanduslikult heal järjel ja toimib praegu ülikooli toeta. "Hea omaniku käes areneb katsetalu edasi."

Ettevõtte osakapital on 120 601 eurot ning kuulub ainuosanikule Eesti maaülikoolile.

Osaühingu kodulehelt nähtub, et praegu on Piistaojal 372 Eesti holstein friisi tõugu lüpsilehma, kes kõik on välja kasvanud seitsmest 1918. aastal Piistaoja talule ostetud lehmast. Umbes sama palju kui praegu lüpsilehmi, on ka noorloomi peale kasvamas. Aasta lõpuks peaks lüpsilehmade arv olema 400.

Katsetalu toodang on ligi 10 000 kilo piima lehma kohta aastas.

Ettevõtte juhtkonda kuuluvad Sirje Reinma, Heigo Voosalu ja Madis Padari. Farmis töötab hetkel 13 inimest.

Pakkumiste esitamise tähtaeg on 28. august.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles