Kaitseliidu orkester esitab laule tunnetest

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu orkestri kontsert Tartus.
Kaitseliidu orkestri kontsert Tartus. Foto: Erakogu

Kaitseliidu ühendorkester annab laupäeval pärast võidupüha paraadi Pärnu Vallikäärus meeleoluka suvealguse kontserdi, mis kannab pealkirja “Kuumadest tunnetest tõsiselt ja naljakalt” ja on tervikuna pühendatud Eesti levimuusika kullafondi autoritele, nagu Oit, Naissoo, Ojakäär, Hindpere, Haug, Valgre, Podelski, Kikerpuu ja Alender.

Kontserdi kava koostanud Mati Põdra sõnutsi esitatakse lugusid tunnetest põhjusel, et paljudel juhtudel on just kuumad tunded olnud katalüsaatoriks kauni lauluviisi või luuletuse sünnil. Näitena võib nimetada Aarne Oidi kaunist laulu “Unustuse jõel”, Uno Naissoo “Neil päevil polnud algust” või Juhan Saare sügavmõttelisi värsiridu “Mul majaks said ja mina sulle katuseks”.

Kuid elu näitab tihti sedagi, et kaunitest sõnadest üksi ei piisa. Joosep, kes armastas oma kontrabassi nii palju, et ei võtnudki naist. Või teise laulu minategelase lubadused ämmale, et ei vahi enam võõraid naisi, ainult kaks õlut ja kümneks koju ... Või oli see nüüd vastupidi? Või lugu poisist, kes nägi pidupäeval trummitüdrukut ja otsustas ka ise pasunapuhujaks hakata. Kõik see leiabki tollel kontserdil kajastust.

Nagu laulud on lauljadki kavasse valitud nii, et nad kõnetaksid eri põlvkondi ja et neil oleks tugev emotsionaalne side Pärnu ja pärnakatega. Laulude sõnumeid kannavad kuulajateni Peeter Kaljumäe, Margot Kiis, Ardo Juhkov, Oliver Timmusk, Maris Aljaste ja Rasmus Tilk ning instrumentaalsolistid.

Kontsert toimub Vallikäärus iga ilmaga ja on kuulajatele tasuta, algus on kavandatud kella 14ks, kuid korraldajad paluvad mõistvat suhtumist juhuks, kui paraad venib plaanitust pikemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles