Kohus võttis roolijoodikult auto

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeva hommikul Pärnumaal joobes olekus autot juhtinud 53aastaselt mehelt  võeti kohtuotsusega juhtimisõigus üheks aastaks ja sundvõõrandati sõiduauto Mercedes Benz. Uue rikkumise korral ähvardab meest aastane arest.

Politseipatrull pidas üleeile hommikul Pärnumaal Saarde vallas Valga-Uulu maantee 91. kilomeetril kinni sõiduauto Mercedes Benz, mille roolis olnud 53aastasel Silveril tuvastati joove, mis näeb ette kriminaalkaristust.

Silverit on varem kriminaalkorras karistatud joobes juhtimise eest ühel korral, väärtegude eest mitmel korral.

Kohapeal kinnipeetud autojuht toimetati arestimajja ja eile toimunud kohtuistungil määrati talle karistuseks aastane vangistus, mis pööratakse täitmisele, kui ta kaheaastase katseaja jooksul paneb toime uue kuriteo. Lisaks sellele võetakse kohtuotsuse jõustumisel Silverilt juhtimisõigus üheks aastaks ja konfiskeeritakse talle kuulnud sõiduauto Mercedes Benz.

Prokuröri abi Allar Nisu ütles, et taolistel tõsistel juhtudel taotleb prokuratuur kohtult alati sõiduki konfiskeerimist. Et säästa kaasliiklejate elu ja tervist, tuleb seadusrikkujalt kuriteovahend ära võtta.

„Antud juhtum on kahetsusväärne näide sellest, kuidas mõtlematult pandi ohtu nii enda kui ka teiste elu. Mehele määratud karm karistus võiks olla õpetuseks kõigile,“ märkis politsei- ja piirivalveamet kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Heiko Leesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles