Juhtkiri: Suvi tõmmatakse mürinal käima

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Põhjamaine lühike suvi on jõudnud Pärnusse. Tänavuse suvealguse teeb eriliseks mitme olulise sündmuse ajaline kokkusattumine. Kui eile avati Pärnu suvi ja veefestival “Watergate” ning tänane päev kulgeb tõusvas joones veepeo ja võidupüha tähe all, siis saabuv nädalavahetus toob Pärnusse kolmandat korda võidupüha paraadi, mis oma 1500 mundris osalejaga on taasiseseisvunud Eestis toimunutest suurim.

Mäletatavasti marsiti Vabadussõja meenutuseks Pärnus varem 1995. ja 2001. aastal. Möödunud aastal Tartus leidis president Toomas Hendrik Ilves, et paslik on üritust taas Pärnus korrata.

Võidupüha paraadi on Kaitseliit korraldanud 1934. aastast. 1992. aastal otsustas president Lennart Meri traditsiooni taastada, siis rivistuti Kadrioru lossi esisel. 1993. aastal mindi juba Vabaduse väljakule ja edaspidi on Eesti riigi üks tähtsamaid pidustusi linnast linna rännanud. Vaid 2006. aastal tähistati võidupüha mereparaadiga Saaremaal Küdema lahes.

Pärnu Postimees kutsub kõiki inimesi, pärnakaid ja suvevõõraid suve alguse sündmustel kaasa lööma. Rahval ei maksa karta, et need päevad kogu suvise kultuurieelarve tilgatumaks teevad. Silmatorkavalt palju on ettevõtmisi, millel osalemise eest raha ei küsita ja piletit ei nõuta.

Pärnule on need päevad taas proovikiviks, kuidas saame hakkama suure hulga inimeste vastuvõtmise, neile peavarju ja kõhutäite pakkumisega. Suvehaku ja jaanipäeva ürituste kavu vaadates ei tohiks korraldajatele midagi ette heita.

Tegemist ja osasaamisrõõmu peaks jaguma kõigile ja igale maitsele. Kes pelgab Pärnu ülerahvastumist ja liikluspiirangutega kaasnevaid ebamugavusi, saab aegsasti valida midagi meelepärast mujal Pärnumaal. Ilusat ja muretut suve Pärnu Postimehe seltsis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles