Leiutajateküla käivitas uue hanke Lottemaa ehitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa saab toetuseks 4,4 miljonit eurot.
Lottemaa saab toetuseks 4,4 miljonit eurot. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutus Leiutajateküla käivitas uue hanke Lottemaa teemapargi ehitamiseks Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu külla, hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 2,9 miljonit eurot.

Hanke hulka kuulub kõikide teemapargi uusehitiste, rajatiste, haljastuse ning vajalike kommunikatsioonide ja juurdepääsude ehitamine. Samuti tuleb teha lammutustööd ja vajalikud täiendavad projekteerimistööd.

Tööd kestavad kava järgi üheksa kuud.

Riigihankel osalemiseks peab pakkuja viimase kolma aasta käive olema ehitustööde osas olnud kokku vähemalt 11,5 miljonit eurot. Hankele pakkumiste esitamise tähtaeg on 18. juuli.

Juuni alguses ütles sihtasutuse nõukogu esimees Rein Malsub, et Lottemaa uue ehitushanke ettevalmistustööd on lõpusirgel ja lähiajal on kavas välja kuulutada uus ehitushange. "Projekt on endiselt ajakavas ja plaanime järgmise suve alguses teemapargi avada," ütles Malsub toona.

Aprilli lõpus teatas sihtasutus, et eelmine hange nurjus, kuna kõik esitatud neli pakkumist ületasid kavandatud eelarve võimalusi.

Sihtasutus Leiutajateküla taotles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust. EAS-i positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ka ehitusluba, lisaks on sõlmitud erinevad koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega.

Kogupere teemapark Lottemaa on kavas rajada Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu randa 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maaomanikuks on kaitseliit, kellega on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles