Teelt välja sõitnud kütuseveok pumbati tühjaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse kättesaamine eile Sindi lähedal kraavi sõitnud tsisternautost osutus keerukaks.
Kütuse kättesaamine eile Sindi lähedal kraavi sõitnud tsisternautost osutus keerukaks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile kella 14.50 ajal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel teelt välja sõitnud kütuseveokist pumbati kütus ümber ning masin saadi ratastele, suuremat kütuseleket päästjad ei tuvastanud.

Päästjad katsid masina spetsiaalse vahuga, mis hoidis päästetööde juhi sõnul süttimisohu kogu sündmuse vältel madala. Veokis olnud 32 000  liitri kütuse ümberpumpamise tegi keerukaks veoki külili asend, mistõttu võttis kraavis olnud veoauto madala oktaanarvuga kütusest tühjendamine aega mitu tundi.

Kütuse ümberpumpamisega alustati kell 19.04, kella 19.41 oli tühjaks pumbatud pool tsisterni. Teise poole kütuse tsisternist kättesaamine osutus keerukaks, seetõttu lõpetati kütuse ümberpumpamine kella 23.03. Puksiir tõmbas veoki ratastele ning vedas auto sündmuskohalt ära.

Hinnanguliselt saadi kraavis olnud veokist kätte 29 000 liitrit kütust, paaki jäi alles 3000 liitrit ning suuremat kütuseleket päästjad sündmuskohal ei tuvastanud.

Masina juhi viis kiirabi kergemate käe- ning jalavigastusega haiglasse.

Sündmuskohal suunas politsei liikluse ümber liiklejate ohutuse tagamiseks, tavapärane liiklus taastati peale õnnetusse sattnud masina pukseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles