Päästjad kustutasid Pärnumaal jaanitulesid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanilõketest suurt tüli ei tõusnud.
Tänavu jaanilõketest suurt tüli ei tõusnud. Foto: Ants Liigus

Pärnus hakkasid jaanituled süttima juba 22. juunil, kui kell 14.28 teatati häirekeskusele Haava tänaval põlevast rõdust, kust kahjutuli oli levinud siseruumidessegi. Päästjad kustutasid tule ja ventileerisid ruumid vingugaasist ja suitsust.

Pool tundi hiljem sai häirekeskus teate Tõstamaa alevikust, kus põles kulu. Päästjate saabudes selgus, et elektritraatidest löönud säde oli süüdanud alajaama ümber koltuva kulu, mille päästjad kustutasid.

Samal päeval kell 15.40 kutsuti päästjaid kustutama lõket Pärnus Hirve tänava ja Kalevi puiestee nurgal ja kell 19.10 käisid päästjad kustutamas Ringi tänava prügikasti tehtud jaanituld.

23. juuni hakul, kell 00.25 anti häirekeskusele teada, et Vändra alevis on jaanitulest süttinud puulatv. Päästjate kohale jõudes hõõguski puuvõra, mille päästjad märjaks kastsid. Samal päeval kell 21.59 kustutasid päästjad Pärnus Mai tänaval mahajäetud garaažis võidupüha auks süüdatud prügihunniku.

24. juunil kell 00.29 kutsuti päästjad Häädemeeste valda Kabli külla kustutama kämpingu lähedale süüdatud jaanilõket, mis tugeva tuule tõttu hakkas kahjutuleks muutuma.

24. juunil kell 5.41 sõitsid päästjad Koonga valda Nedrema külla, kus suverõõmuks oli süttinud alajaama kõrval elektripost, mis kustutamist vajas. Suurem põleng puhkes sama päeva pärastlõunal Pärnus Kesk tänaval, kus oli süttinud kõrvalhoone, mis päästjate tulles põles lahtise leegiga. Päästjad kustutasid tulekahju.

Leevendust ei toonud päästjatele eile alanud uus nädalgi, sest juba kell 00.07 teatati häirekeskusele, et Võiste alevikus vana farmi lähedal on näha tulekuma. Põles suur lõke, mida kohapeal olnud inimesed püüdsid veega kustutada. Päästjate abiga see õnnestuski.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink hindas läinud nädalavahetuse Pärnumaal päästjatele üsna harilikuks.

“Ei saa öelda, et väljakutseid oleks rohkem olnud kui meil tavaliselt, eriskummaline oli ehk see puuladva süütamine Vändras,” ütles Trink. “Lõketega on meil tegemist juba aprillist saadik: tuled jäetakse järelevalveta või kipuvad need liiga suureks muutuma.”

Tuletegemistest rohkem pakuvad päästajatele pressiesindaja kinnitust mööda tööd tuulemurrud tormipäevadel, kui kõrvaldama tuleb sõita teedele, elektriliinidele ja hoonetele langenud puid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles