Pärnu esindus sõidab Saksamaale hansapäevadele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheliste hansapäevade avamine Pärnus kaks aastat tagasi.
Rahvusvaheliste hansapäevade avamine Pärnus kaks aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna esindus sõidab Saksamaale Lüneburgi, kus homme avatakse 32. rahvusvahelised hansapäevad. Pärnul oli au rahvusvahelisi hansapäevi võõrustada kaks aastat tagasi.

Samal nädalavahetusel toimuvad kohalikud hansapäevad koduses Pärnus.

„Pärnut tutvustatakse Lüneburgis kui ajaloolist ja pikkade traditsioonidega kuurortlinna, mis on ideaalne puhkuse sihtkoht,“ ütles Pärnu linnavalitsuse välissuhete ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks.

Pärnu kohta jagavad Saksamaal infot sihtasutuse Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilus ja Pärnu giid Ann Eichhorst. Avatud on retrofotosalong, kus saab end Pärnu suvepiltide taustal pildistada lasta. Isetegemisrõõmu pakuvad Maarja-Magdaleena gildi klaasikojast Jüri Soo ja Leili Kokk.

Saksamaale sõidavad Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, volikogu liikmed Peeter Prisk, Jaana Junson ja Jüri Lebedev. Samuti Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskusest Sulev Alajõe ja kaubandus-tööstuskojast Toomas Kuuda ning paar linnaametnikku.

Võetakse osa tavakohasest hansa majanduskonverentsist ja kõigil on ühine ülesanne vahetustega Pärnu telgis Eesti suvepealinna tutvustada. Plaanis on kohtumised hansalinnade ühise turismiprojekti raames.

Hansa kunstiprojektis osaleb tänavu Pärnu kunstnik Janno Bergmann, kelle tööd enne Saksamaal välja valiti. Kunstikomisjoni töös osaleb Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudoja.

Samuti aitab Pärnut tutvustada Hamburgis tegutsev Saksa reisikorraldaja Mare Baltikum Reisen, mis müüb reise Eestisse.

Eesti hansalinnadest osalevad Lüneburgis hansapäevadel veel Tallinn, Tartu ja Viljandi.

Alam-Saksimaal asuv Lüneburg on Tartu sõpruslinn. Saksamaa on Soome, Venemaa ja Rootsi kõrval Eestile esmatähtis sihturg.

Eesti pinnal toimuvad järgmised rahvusvahelised hansapäevad 2015. aastal Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles