Teater otsib konkursiga loomejuhti ja peakunstnikku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: Ants Liigus

Talvel loodud S ihtasutus Endla Teater otsib konkursi teel teatrile loomingulist juhti ja peakunstnikku, avaldusi ootab teater 10. juulini.

„Otsustasime avaliku konkursi kasuks, kuna arvatavalt sobivate inimeste kõrval on kindlasti neid, kelle peale kohe ei pruugi tulla,“ sõnas teatrijuht Ain Roost. „Avaliku konkursiga loodame anda impulsi neilegi, kes võib-olla on praegu mõne tööga hõivatud, aga tahavad ja ootavad mingit muutust.“

Pärnu Endla teater kuulutas loomejuhi ja peakunstniku leidmiseks konkursi välja juuni algul. Kandideerimise tingimustega saab tutvuda teatri veebilehel www.endla.ee.

„Uue peakunstniku tööleasumise ajana oleme mõelnud käesoleva aasta detsembrit, loomingulise juhi puhul aga hiljemalt 2013. aasta sügist, et inimesel oleks võimalik seni planeeritud tegevused lõpule viia,“ selgitas Roost.

Teatrijuht rõhutas, et kindlasti peaks sobivatel kandidaatidel erialase kompetentsi kõrval olema töökogemus professionaalses teatris.

„Samuti on mõlemad ametikohad väga vastutusrikkad ning eeldavad head inimeste ja protsesside juhtimise oskust,“ lisas Roost.

Endla loomingulise juhi peamised ülesanded on teatri loomingulise visiooni ja eesmärkide kujundamine ja elluviimine, repertuaari koostamine ja loomingulise meeskonna juhtimine.

Peakunstniku põhiülesanded on lavastuste ja teatrimaja sise- ja välisilme kujundamine, lavastusala töötajate juhtimine, samuti trükiste visuaali väljatöötamine.

Pärast eelmise pealavastaja Tiit Palu lahkumist läinud aasta lõpus täidab Endla teatri loomejuhi kohuseid teatri dramaturg Triinu Ojalo.

Endla viimatise peakunstniku Silver Vahtre tööleping lõppes eelmise aasta augustis ja talvine hooaeg möödus teatris peakunstnikuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles