Pärnu lauluneiud võistlesid Itaalias

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Palusalu (vasakul) ja Karmen Kõrnas astusid konkursil üles duetiga, mille nimeks sai Karmar.
Maret Palusalu (vasakul) ja Karmen Kõrnas astusid konkursil üles duetiga, mille nimeks sai Karmar. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja lauluõpilased Maret Palusalu ja Karmen Kõrnas saavutasid eelmisel nädalal Itaalias Amalfi rannikul Maiori linnas noorte laulukonkursil “Eurokids” oma duetiga teise koha.

Samuti sai Palusalu 17-20aastaste noorte vanuseklassis teise koha diplomi ja Kõrnas 13-16aastaste arvestuses Georgia eriauhinna parima sõu eest.

Võitlusel osales ligi 100 lauljat, kelle vanus küündis seitsmest 20 aastani. Riikidest olid peale võõrustajate esindatud Eesti, Leedu, Poola, Moldova, Türgi, Bulgaaria, Ukraina, Venemaa, Horvaatia, Sloveenia, Georgia.

Üksteiselt võtsid mõõtu nii solistid kui ansamblid.

“Lauljate tase oli tugev, leidsime uusi sõpru ja kontakte, saime kutse Peterburi ja Sofia konkursile ning Karmen erikutse Malta konkursile,” rääkis laste õpetaja Endla Murd, kes võistlusel žüriiliikmena nooremaid laululapsi hindas. “Grand prix’ sai Bulgaaria esindaja, kes lubas tulla ka Pärnusse “Kuldlehekese” konkursile.”

Murdi teatel käivad Kunstide maja laululapsed-noored aastas umbes neljal korral riigist väljas. Noortele lauljatele on võõrsil eakaaslastega mõõduvõtmine väga oluline, peale selle suheldakse ülejäänud osalejatega.

Eestis toimub rahvusvahelisi laulukonkursse vähe, nüüd on “Kuldleheke” hea võimalus andekaid Euroopa noori Eestisse võistu laulma kutsuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles