Endla teatrigaleriisse jõuavad Monica Del Norte maalid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Del Norte maal "Flowers from a stranger".
Monica Del Norte maal "Flowers from a stranger". Foto: Repro

Esmaspäeva õhtul avatakse Endla teatri sammassaalis Hispaanias tegutseva eesti kunstniku Monica Del Norte maalinäitus „Vahepeal“. Näitusel näeb valikut Del Norte viimase kümnendi jooksul Hispaanias valminud töödest.

„Olen keset otsinguid, kiigun figuratiivsete ja abstraktsete elementide vahel ja katsun end lauspunasest värvigammast välja keerutada. Värvid on siiski paratamatult lõunamaised – kaksteist aastat olen Hispaanias elanud ja maalinud, jäljetult selline eksperiment ei saa minna. Maalide pealkirjadest osa on küll äraandlikud, aga tahan jätta inimestele ruumi minna ise visuaalse immitsa sisse ja teha sinna oma pesa, igale erineva,“ rääkis kunstnik Monica Del Norte.

Monica Del Norte elab ja töötab alates 2000. aastate algusest Hispaanias Malagas. Ta on lõpetanud Tartu kunstikooli puidu kunstilise töötlemise ja tekstiili erialal. Enne Hispaaniasse siirdumist tegeles Del Norte (toonase nimega Deivi Org) kunstkudumisega. Maalikunstnikuna on ta esinenud mitmekümnetel näitustel Eestis ja Hispaanias ning mujal Euroopas, samuti Ameerika Ühendriikides.

Näitus jääb avatuks 20. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles