Pärnu mudaravila taha kerkib kolmekorruseline hotell

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks uus hotell mere poolt välja nägema.
Selline peaks uus hotell mere poolt välja nägema. Foto: AB Arhitektuuriagentuur

Pärnu linnavalitsusega mudaravila hoonestusõiguse lepingu sõlminud OÜ Mudaravila Investeeringud kavatseb vana mudaravila restaureerida ja ehitada sellest 16 meetrit mere poole põhiosas kolmekorruselise juurdeehituse.


Linnavalitsuses mudaravila planeeringu eskiisi arutelul tutvustati AB Arhitektuuriagentuuri arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani tööd, mis Ranna puiestee 1 arhitektuurikonkursi võitis. Võidutöö järgi kerkib mudaravila taha valgest betoonist põhiosas 11 ja osaliselt 14 meetri kõrgune juurdeehitis, kus on 62 hotellituba, restoran ja kohvik.



Vana maja jääb lõõgastusalaks


Mudaravila jääb basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks, mis galeriide kaudu on uue hoonega ühendatud. Maja hoovis on 6x10 meetri suurune spaaklientidele mõeldud välibassein ja konteinerhaljastusega jalutusala.



Hotellikülalised sisenevad majja kuursaali poolt, kus nende käsutuses on 25kohaline parkla. Mudaravila ja rannahoone vahelist parklat laiendatakse, osa parkimiskohti ostab spaahotell oma külalistele. Bussid hakkavad peatuma mudaravila ees, külalised kõnnivad paarikümne meetri kaugusele jääva hotelli ukseni jalgsi.



62 hotellitoast 56 on standardtoad ja kuus sviidid. Kohvik ja restoran asuvad esimesel, hotellitoad teisel ja kolmandal korrusel. Osaliselt on majal neljaski korrus, kus asuvad tehnilised ruumid ja mille katuselt vaateid nautida saab.



Kinnistu täisehituse protsent on 41. Hoonetes on 7743 ruutmeetrit suletud brutopinda, sellest uues osas 5720 ja vanas 2023.



Uus moodustab vanaga kontrasti


Linnaarhitekt Karri Tiigisoon oli võidutööga rahul, sest mudaravilast 16 meetri kaugusele jääv juurdeehitus on igast küljest vaadeldav ja ükski fassaad ei jää tagahoovi.



“Fassaadilahendus on ruumiline ja liigendatud ning moodustab vana mudaravilaga mõnusa kontrasti. Kuursaali poole jääv 25kohaline parkla on lisaboonus, algul taheti parkimist üksnes mudaravila ja rannahoone vahel lahendada,” rääkis Tiigisoon.



Hoonestusõiguse lepingu järgi peab OÜ Mudaravila Investeeringud spaahotelli avama kolme aasta jooksul.



Linnale Ranna puiestee 1 kinnistu 50 aasta pikkuse hoonestusõiguse lepingu eest 36 miljonit krooni maksnud ettevõte kuulub Margus Kangurile, Aare Partsile, Tarmo Sumbergile ja Andres Rätsepale. Firma on kinnistule Danske Bank ASi kasuks seadnud 28 miljoni krooni suuruse hüpoteegi.



Kangur on Pärnu Postimehele öelnud, et nad teevad spaahotelli valmis ja annavad selle siis Legendijuhtimise ASile pikaajalisele rendile.



Legendijuhtimise AS majandab Eestis hotelle Kolm Õde, Telegraaf, Georg Ots SPA ja terviseklubi City SPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles