Sillaotsal esineb jõumasinate koor

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumbo - üks parima lauluhäälega jõumasina tiitlile pretendeeriv statsionaarmootor.
Jumbo - üks parima lauluhäälega jõumasina tiitlile pretendeeriv statsionaarmootor. Foto: Urmas Luik

Raplamaal Sillaotsa talumuuseumis laupäeval toimuva masinapäeva arvatav kõrghetk on jõumasinate koori esinemine, et selgitada kauneima “lauluhäälega” masin.

Peale selle ootab auhind kõige etemini restaureeritud vanaautot ja mootorratast, vanimat traktorit, kõige paremini ehitud pulmaautot, stiilseimalt kostümeeritud ekipaaži.

„Mina selle õnge sisse viskasin: kui ma vaatasin maamasinate kurba olukorda, siis hakkas see südamele nii valu tegema, et pidin midagi ette võtma,” tõdes masinapäeva korraldaja Jüri Vaikjärv. „Kui Märjamaa vallavalitsejaga kokku sain ja seda mõtet rääkisin, oli ta kohe nii hoos, et see tuleb ära teha, ja teemegi ära.”

Vaikjärv avaldas lootust, et kui esimene sedalaadi ettevõtmine välja tuleb, võib sellest saada tava. „Kui masinapäev õnnestub, tahaks selle traditsiooniliseks muuta: maahõnguline üritus võiks maarahval ikka olla ja eks tule sinna linnarahvaski,” ütles masinapäeva korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles