Toomas Raadik on nüüd Kalev/Cramo mees

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskonnas liidrina palju mänguaega saanud Toomas Raadikul tuleb nüüd enesekehtestamise aeg.
Pärnu meeskonnas liidrina palju mänguaega saanud Toomas Raadikul tuleb nüüd enesekehtestamise aeg. Foto: Urmas Luik

Pärnu korvpallimeeskonna liider Toomas Raadik astus loogilise sammu ülespoole, kasvatajaklubi tänab teda abi eest, aga ei saa Raadiku eest praktiliselt midagi.

“Toomas aitas meid heast tahtest meistriliigasse püsima jääda, kuigi tal oli juba eelmise hooaja eel TTÜ-lt väga hea pakkumine,” rääkis KK Pärnu president Mait Käbin. “Eks me tahtnud teda tänavugi, aga kõik Eesti esinelikusse kuuluvad meeskonnad tegid talle pakkumise ja meist poleks olnud aus püüda Raadikut vägisi kinni hoida.”

Olude sunnil Pärnus tsentrit mänginud Raadikusse investeeris klubi koos sponsoritega aastate jooksul mõistagi tähelepanuväärse summa.

Korvpallipublik tribüünilt arvab loogiliselt, et nii väärt mehe müügist laekub raha, mille eest saab Pärnu meeskonda kedagi asemele osta või vähemalt rentida. Paraku nii see ei ole.

Kasvatajaklubi saab sandikopikaid

Palve peale kommenteerida Toomas Raadikuga lepingu sõlmimist ütleb Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa, et on puhkusel ja komplekteerimisega tegeleb mänedžer Kaarel Sibul. Viimane omakorda läheb küsimuse “kui palju Raadiku eest maksite?” peale kergelt põlema.

“Mis maksite! Stipendiumilepingu sõlmisime ja kõik. Raadikul oli Pärnuga leping lõppenud, ta oli vaba mees, Pärnu klubiga pole meil mingit pistmist,” kinnitas Sibul. “Kasvatajaraha? Maksame, nagu reegel käsib, aga selle kohta küsige korvpalliliidust.”

Sai küsitud, vastust ei tulnud. Teisi teid kasutades selgus siiski, et leevendus ehk üleminekuraha, mis Raadiku eest Kalev/Cramol Pärnule maksta tuleb, on vaid 432 eurot, millest omakorda viis protsenti võtab endale vahelt korvpalliliit.

Raadik on väljakutse üle õnnelik

Toomas Raadik ütles, et tundis vajadust Pärnu mugavaks muutunud keskkonnast edasi liikuda, üritada kõrgemale tasemele tõusta.

“Lahkumine pole kerge, siin ju pikalt oldud ja kõik sõbrad, aga vajan harjumuspärasest välja raputamist, uut arenguimpulssi,” rääkis praegu veel Pärnus end toonuses hoidev, aga augustis Kalev/Cramo treeningutesse lülituv Raadik.

Tallinna meeskonnas tsentrist ääremängijaks muutuv Raadik teab, et Pärnus oli ta sageli 40 minutit jutti platsil, seal tuleb mänguminutid alles välja võidelda.

“Eesti meistrivõistluste mängudes saab Raadik kindlasti platsile, suuremateks mängudeks peab ta end tõestama,” arvas Kalev/Cramo mänedžer Sibul. “Meie treenerid valisid ta välja, et on noor ja perspektiivikas, tahab kuhugi välja jõuda. Pakume talle nüüd väärilist tasu ja ütleme, et – mees, nüüd on kõik vaid sinus endas kinni.”

Pärnu otsib eesliini täiendust

Mait Käbin ütleb siiralt, et tal on Raadiku üle hea meel.

“Toomas saab kõigepealt paremasse treeningkeskkonda. TTÜ on tal lõpetatud, Tallinnas elades on ta pidevalt tippmeeskonna trennis,” rääkis Käbin. “Mänguaja saamiseks peab ta läbi lööma, aga ühisliigades on Toomasel võimalus agentidele silma jääda. Muidugi on tal seal ka palk teisest mastist kui meil.”

KK Pärnu president ütleb, et mehi kaotada on ühest küljest kahju, aga teisest küljest on suur au, kui Pärnu poisse tahetakse. Kristjan Kangur on Itaalias, Rain Raadik Tartus, Raido Ringmets Raplas, Kiur Akenpärg tegija TTÜs.

“Praegune seis on selline, et kindlalt läinud pole peale Raadiku senisest meeskonnast keegi,” kinnitas Mait Käbin. “Otsime number viit ja nelja, loodame kedagi Eesti tippmeeskondadest rendile saada. Praegu mehed puhkavad, teevad igaüks omaette, juuli keskel tullakse taas kokku.”

Järelkasv puhkust eriti ei saa. Nii on U20 Eesti koondises Soome ja Lätiga sõprusmänge pidamas Rannar Raap ja Martin Paasoja.

U18 koondisega valmistuvad EM-alagrupiks Sten Olmre, Karl-Martin Kask ja Siim Varblane, samuti omavanuste EMiks treenivad Mihkel Kirves, Andres Andrei ja Norman Käbin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles