Sindi lõimumislaagris õpiti keelt ja tehti teatrit

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi vapp.
Sindi vapp. Foto: Pärnu Postimees

Sindis said eesti ja vene rahvusest lapsed kokku ühises laagris, mis toimus juba 16. korda. Laagris veetis aega 27 last, kõige noorem neist viie- ja vanim 11aastane.

Koos õpiti eesti, vene ja inglise keelt; tegeldi kunsti, draamaõppe ja foorumteatriga ning tehti sporti. Laagri põhieesmärk oli äratada lastes huvi teiste rahvaste keele ja kultuuri vastu.

Igal päeval oli kindel teema: ajaloo-, spordi-, loodushoiu-, ekskursiooni- ja pidupäev ning loomade, abistamise, ametite, mängude ja teiste inimestega arvestamise päev.

Õpetaja Regina Oleštšenko jutu järgi anti lastele võimalus kõik tegevused ise ära proovida. Väga populaarseks osutusid aaretejaht ja sport, sest salakirjade lahendamine, keegli ja pesapalli mängimine ei jätnud kedagi külmaks.

Draamaõppe kaudu said lapsed arendada suhtlemis- ja eneseväljendusoskust. Keeleõppes õpiti end tutvustama kolmes keeles ja tundide teemad olid seotud päevateemadega, näiteks omandati spordipäeval spordiga seotud sõnavara.

Eriti meeldisid lastele viktoriinid, traditsiooniks on selles laagris saanud laulude õppimine. Huvitavaks kujunesid õppekäigud: Pärnu minizoos sai keha ümber panna kuningboa ja uudistada krokodilli, Maarja-Magdaleena gildis valmistati klaasist minivitraaže.

Külastati batuudikeskust UP, AS Qualitexi, Pärnu linna vanimaid ehitusmälestisi ja Endla teatrigaleriid, Maxima hüpermarketis näidati lastele, kuidas valmivad kulinaaria- ja kondiitritooted.

Samuti käisid laagrilised külas Sindi linnapeal ja Pärnu päästeameti päästjatel ning lõpuekskursioonile sõitsid Järvamaale.

Tavakohaselt valivad lapsed laagri parima inimese – sõbra, kes abivalmis ja südamlik. Valituks osutunud 2. klassi õpilane Randel Roosipuu sai au püüda Sindi Forellipüügis forelli, mille laagripere ühiselt ära sõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles