Järgmisel nädalal alustab ajateenistust 142 Pärnumaa noormeest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Järgmisel nädalal oodatakse Kaitseressursside ameti kutsel ajateenistusse 142 Pärnumaa kutsealust. Pärnumaa kutsealused asuvad peamiselt teenistusse õhutõrjepataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis ja pioneeripataljonis.

Kogu Eestist kutsutakse juuli 2. nädalal ajateenistusse üle 1600 kutsealuse. Noormehed asuvad ajateenistuskohustust täitma staabi- ja sidepataljonis, KV logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis, mereväebaasis ja Kuperjanovi jalaväepataljonis.

Ajateenistuskohustuse täitmisele kutsutakse 3 korda aastas: jaanuaris, juulis eelkutsega ning oktoobris põhikutsega. Ajateenistusse kutsumine on plaaniline tegevus, mis toimub kaitseministri poolt antud ülesandes ette antud mahus.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus andes põhiteadmised riigikaitsest ning õpetades tegutsema ühtse meeskonnana. Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles