Jaanikuu rõõmustas mitmike sündidega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.
Rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk. Foto: Urmas Luik

Juunis registreeriti Pärnu maavalitsuses ja maakonna omavalitsustes kokku 75 ilmakodaniku sünd.

Vastsündinutest 35 olid poisid ja 40 tüdrukud. Teist kuud järjest oli suurem linnaperedesse sündinud laste arv.

Üle pikkade aastate oli möödunud juuni Pärnumaal kuu, kui vanemad soovisid nime anda oma kolmele vastsündinud pereliikmele, kellest kaks olid tüdrukud ja üks poiss.

Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rauski andmeil väljastati Pärnumaal kolmikutele viimati nimelised sünnidokumendid aastal 2000. “Tol aastal oli tähelepanuväärne veel see, et maakonda sündisid kahed kolmikud,” meenutas Rausk.

Topeltrõõmu jagus tänavu juunis veel kolme Pärnumaa perre. Kihnu ja Paikuse said mõlemad juurde tütarlastest kaksikutepaari ja üks Pärnu linna peredest täienes korraga kahe poisi võrra.

Kurvema poole sündmusi kanti kesakuul rahvastikuregistrisse 85. Surmatõend väljastati 44 mehe ja 41 naise kohta.

Abielusid sõlmiti juunis 40. Vastsetest abielupaaridest 39 abiellus maavalitsuses ja üks paar ütles oma jah-sõna koguduses.

Lahutuse kandeid koostati 14. Väljastati neli positiivset nimemuutmise otsust.

Mullu registreeriti Pärnu maakonnas juunis 105 sündi, surmajuhtumeid pandi kirja 93. Abielusid sõlmiti 29 ja vormistatud lahutuste arv oli toona üheksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles