"Kosmose kolmapäevadel" kõlab muusika ja luule

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang. Foto on illustreeriv.
Päikeseloojang. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kabli “Päikeseloojangu” festivali üks kontserdipaiku on tänavu Kosmonautika puhkekeskus Jaagupi külas, kus sel aastal esimest korda toimuvad “Kosmose kolmapäevade” kontserdid.

Eelmisel kolmapäeval nautis festivali avakontserdil Ultima Thule, Riho Sibula ja Tõnis Mägi esinemist ligi 500 inimest.

“Tagasiside oli väga hea ja rahvast kogunes meeldivalt palju,” jäi rahule kontserdisarja korraldaja, puhkekeskuse juhataja Aivar Merila, kes festivaliga seotud teist aastat. “Tegime siin kontserte ka eelmisel aastal, aga sellise sarjana esimest korda. Tahame propageerida oma veidi kõrvalisse paika jäävat keskust ja tuua head esinejad rahvale lähemale.”

Merila sõnade kohaselt pakub kosmoseteema rahvale huvi ja tundub veidi salapärane, samuti meelitab publikut laval üles astuvate muusikute esindulik nimekiri.

Täna teevad Kosmonautika puhkekeskuses folgiliku kõlaga muusikat Krista Citra Joonas, Jaak Johanson, Jaak Tuksam, Mai Jõgi ja Ain Agan. Paar tundi enne kontserti algust esinevad seal rahvamuusikalaagri noored muusikud.

Järgmisel kolmapäeval annab kontserdi Singer Vinger, 25. juulil üllatab kavaga “Muhu eri” Peeter Dudnik oma sõpradega Muhust.

Augustis saab “Kosmose kolmapäevadel” kuulata Sergio Bastost koos Raivo Tafenau bändiga, Lauri Saatpalu ja Peeter Rebast ning Vigala meeskvintetti. 8. augusti kirjandusõhtul esinevad Jaan Pehk, Kivisildnik ja Kaupo Meiel, 22. augustil toimub filmi- ja vestlusõhtu Peeter Simmiga.

“Päikeseloojangu” festivalil saab peale Kosmonautika puhkekeskuse kuulata klassikalist muusikat Häädemeeste Miikaeli kirikus, kus täna esinevad Oksana Sinkova (flööt) ja Jelena Ossipova (kitarr) ning 2. augustil Hanna-Liina Võsa koos Lembit Saarsalu, Jaak Lutsoja ja Merle Kollomiga.

Lepanina hotellis tuleb 17. juulil Prantsuse šansoonide õhtu, Tuisuliiva puhkemajas laulavad 12. juulil Märt Avandi ja Lenna.

“Päikeseloojangu” festivali täpse programmi leiab kodulehelt www.rannatee.ee/kablifestival ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles