Tennis on kihvt ja võitluslik mäng

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Hindrikson.
Jaanika Hindrikson. Foto: Ants Liigus

Eelmisel suvel meelitas sõbranna Jaanika Hinriksoni tennisetrenni. Kuigi naine polnud varem reketitki käes hoidnud, on ta nüüd tennisefanaatik.

“Pärnu Kesklinna tenniseklubis komplekteeriti täiskasvanute grupid ja meie neljaliikmelise rühma treener oli Kadri Kuuda,” rääkis Hinrikson. “Olen eluaeg võrkpalli mänginud ja pallimäng on mul veres. Nii hakkas ka tennis kiiresti meeldima. Tegelikult on väga tore, et üldse täiskasvanutele selliseid kursusi korraldatakse.”

Nii oli Hinriksonil pärast suvist kursust suur isu tennisega jätkata. Kuuda soovitas tal otsida kellegi, kellega koos trennis ja mängimas käia.

“Leidsin lapse lasteaiakaaslase ema, kes samuti oli ühe kursuse läbinud,” kõneles Hinrikson. “Tegime talv otsa Kadri juures kord nädalas trenni ja nüüd Kadri soovitas hakata meil omavahel mängima, sest ainult treeneri vastu me ei arene. Mul on juba väike sportlik hasart sees ja tahaks proovida osaleda sügisel mõnel võistlusel.”

Tennist mängivad nüüd naiste lapsedki. Samal ajal kui emad mängivad omavahel, on lapsed kõrvalväljakul tennisetrennis. “Tütar on mul kuuene, lasteaiast on praegu vaheaeg ja lapsed lähevad kodus hulluks kätte ära, midagi pole ju teha,” nentis Hinrikson. “Tennisetrenn on neile mingigi vaheldus. Nii väikest laagrisse ju veel ei saada, aga kaks korda nädalas trennis käia on talle väga kihvt.”

Tennises hindab Hinrikson nii võimalust veeta aega värskes õhus kui võistlusmomenti, mis muudab mängu põnevaks. “Tennises tuleb hasart sisse, aeroobikas seda näiteks ei ole,” selgitas ta. “Pallimäng on põnev, pead ennast kogu aeg arendama, sest ikka tahad ju võita. Aeroobikasaalis hüppab 30 naist üheskoos ja mingit põnevust ei ole.”

Tennis kui mäng eeldab tugevat enesekontrolli.

“Eks ma vahel loobi sõnu, aga reketit pole loopinud, ei pea end veel nii heaks mängijaks,” naeris Hinrikson. “Mõni päev tuleb mäng väga hästi välja, teine päev olen täielik ludri, ei saa palli üle võrgu. Siis on küll selline tunne, et mida ma seal üldse teen. Aga lõpuks sõltub mängus ikkagi kõik endast, kuidas sa väljakul hakkama saad. Sellepärast on tennis kihvt ala.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles