Sauga jõel valmib oktoobri lõpuks uus sild

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus sild üle Sauga jõe valmib oktoobri lõpuks.
Uus sild üle Sauga jõe valmib oktoobri lõpuks. Foto: Ants Liigus

Pärnumaale Audru valla ja Pärnu linna piirile ehitatakse uut silda. Tegemist on ühe Via Baltica Pärnu läänepoolse ümbersõidu osaga, mis valmib oktoobri lõpuks.

Pärnumaale ehitati viimati uus kergliiklussild kümmekond aastat tagasi Kurgjale. Viimane autodele mõeldud, Papiniidu sild, valmis enam kui kolmkümmend aastat tagasi. Sauga sild on 70 meetri pikkune, sellel on kaks sõidurida autodele ning nelja meetri laiue tee jalakäiatele ja ratturitele, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik selgitas, et tegemist on kohapeal valatud raudbetoonsillaga, mille betooni maht on 1100 kuupmeetrit. Betooni peab valama järjepidevalt, seepärast käib töö mitmes vahetuses ja korraga on objektil 36 töömeest. Pärast betoonitööde lõppu hakkab sild oma kuju võtma.

Raadik lisas, et mõne päeva pärast saab juba hakata sillal pingutustöid tegema, seejärel on järg hüdroisolatsiooni käes.

Silda ehitava konsortsiumi, aktsiaseltside Lemminkäinen Eesti, Teede REV-2 ja TREF alltöövõtjaks on ettevõte Lätist, kellel on pikaajaline sillaehituskogemus. Mullu sügisel alanud ehitustööd sujuvad plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles