Prügikastides tuhnivad varesed loovad linnast muljet

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänaval Lastepargi servas tegutsesid laupäeva hommikul ilmselt varesed.
Rüütli tänaval Lastepargi servas tegutsesid laupäeva hommikul ilmselt varesed. Foto: Valter Parve

Suvel on Pärnu linnas suvitajate ja suveürituste tõttu tunduvalt rohkem rahvast kui ülejäänud aastaaegadel. See mõjutab linna heakorda ning nõuab rohkem tööd ja kulutusi, näiteks sagedamini prügikastide tühjendamist.

Möödunud laupäeval oli kella 12 paiku turistiderohkel Rüütli tänaval Lastepargi ääres istepingi ja prügikasti ümber näha fotole jäädvustatud vaatepilti – tõenäoliselt vareste või pudelikorjajate tegevuse tulemus. Kes peaks nende järelt koristama?

Pärnu linnaaednik Piret Unn, kes asendab puhkusel olevat heakorraspetsialisti Arvo Kaset, teatas, et parkides tühjendavad prügikaste parke hooldavad hooldusfirmad ISS Eesti AS, OÜ Kesklinna Pargid, Teho Eesti Teehooldus OÜ ja Dairon Pluss OÜ. Iga firma tegutseb oma piirkonnas, mis on lepinguga ette nähtud.

Rüütli ja Supeluse tänaval tühjendavad prügikaste OÜ Pärnu Haldusteenused, Rüütli tänava Lastepargi poolses osas OÜ Kesklinna Pargid. Kohvikute ümbruses peab kohvikupidaja koristama, täpsustas Unn. Prügi koristatakse tema teatel iga päev, ka nädalavahetustel.

“Kui tuleb kaebusi täis prügikastide kohta, võtame ühendust seda tänavat või parki hooldava hooldusfirmaga,” lisas linnaaednik. “On teada, et suvehooajaga kaasneb prahi rohkus, siis tühjendatakse prügikaste tihedamini.”

“Selge on see, et me ei saa panna koristajaid 24 tundi ööpäevas tänavale jälgima, et nii kui paber kukub, on nad kohe seda koristamas, aga anname endast parima ja proovime hoida linna nii puhta ja esteetilisena kui võimalik,” selgitas Piret Unn, kelle sõnade järgi on suur probleem vareste tegevus.

Linnud tõmbavad prügikastidest prahti välja ja nokivad laiali. “Inimesed võivad olla korralikud ja panna oma prügi vastavasse kohta, aga kui vares on seda näinud, teeb ta kõik võimaliku, et prügi sealt kätte saada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles