Pajo trükikoda soetas Kredexi toel moodsa trükimasina

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis tegutsev Pajo trükikoda soetas Kredexi toel moodsa trükimasina.
Sindis tegutsev Pajo trükikoda soetas Kredexi toel moodsa trükimasina. Foto: Ants Liigus

Sindis tegutsev Pajo trükikoda soetas Kredexi tehnoloogialaenu toel moodsa trükimasina, mis maksab ligi kaks miljonit eurot. Ettevõte loodab, et tänu uuele masinale suureneb toodang ja kasvab eksport, ka lisandub ettevõttesse kümmekond uut töökohta.

Uus trükimasin on Pajo trükikojas juba paigas ja praegu häälestavad seda firma esindajad Saksamaalt, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Ligi kaks miljonit eurot tundub ühe masina jaoks meeletu summa, aga trükikoja tegevjuht Urmas Savi kinnitas, et tegemist on trükitehnika viimase sõnaga, protsess on palju kiirem ja töö väga täpne. Masina soetamise ideest selle saamiseni kulus ligi aasta, sellest poole võtsid läbirääkimised finantsasutustega, kus hiljutisest masust tingituna ollakse laenude andmisega ettevaatlikud. Suur abi oli Kredexi tehnoloogialaenust, millega kaeti pangalaenu omaosalus.

Kredex on tehnoloogialaenu pakkunud eelmise aasta lõpust ja üllatuslikult on kolmandik laenusaajatest Pärnumaa ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles