Merimetsa tänaval hakati teekatet remontima

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ilmadega veab, saab Merimetsa tänav uuendatud 18. augustiks.
Kui ilmadega veab, saab Merimetsa tänav uuendatud 18. augustiks. Foto: Ants Liigus

Pärnus Raeküla linnaosas alustas Lemminkäinen Eesti eile Merimetsa tänava taastusremonti, 930 meetri pikkune tänavalõik peaks korda saama augusti teises pooles.

Eile kell 9.30 hakkasid masinad Merimetsa ja Saare tänava ristmikust Riia poole vana asfaltkatet freesima. Asfaltkatet uuendatakse kuni Lembitu tänava ristmikuni ja järgmise nädala teises pooles suletakse tänav ajutiselt autoliikluseks.

“Päev, millal liiklus kinni läheb, sõltub ilmast,” ütles Lemminkäinen Eesti projektijuht Mati Anspal. “Kui asfaltimiseks on soodne ilm, juhtub see tõenäoliselt järgmise nädala neljapäeval. Aga täna pole ilmateade soosiv.”

Anspal selgitas, et esmalt on vaja maha panna tasanduskiht, kuid vihmaga ei tasu seda teha. “Kui tööd ei tehta, taastame liikluse. Kui on ilma, on tänav järjest kinni,” rääkis ta.

Tänav on sõiduautode liikluseks kinni lõiguti. Kesklinna poolt tulevatel autodel soovitas Anspal kasutada Riia maanteed ja Laane tänava poolt tulijatel Kalevi puiesteed.

“Piirangud kehtivad tööde lõpuni, hoovidesse on vaja mahasõidud teha. Aga seda olukorda ei luba, et ei saa autoga hoovi. Teavitame elanikke ja üritame nii teha, et saaks autoga õhtul hoovi,” kõneles Anspal.

Bussiliikluseks jääb tänav tõenäoliselt siiski avatuks. “Võib tekkida olukord, kus oleme sunnitud bussiliiklust päevaks-kaheks muutma, aga loodame, et saab poole tänava kaupa asfaltida,” selgitas Anspal.

Kui bussiliiklus suletakse, pannakse peatustesse selle kohta teated. Küsimusele, miks autod remonditaval tänaval ei saa sõita, vastas Anspal, et bussid sõidavad otse, sõiduautod aga tahavad keerata.

“Mida vähem värske asfaldi pealt ülesõitmisi on, seda vähem rikub tehtavat tööd,” lausus Anspal.

Tänavaremont maksab 183 000 eurot, millele lisanduvad projekteerimis- ja järelevalve kulud. Remondi käigus saavad uue katte nii sõidutee kui merepoolne kõnnitee.

Tänava merepoolses osas asuvasse kahte bussipeatusesse ehitatakse ooteplatvormid.

Kõnniteele äärekive ei panda, sest Anspali sõnade järgi eeldaks see sademeveekanalisatsiooni väljaehitamist. “Praegu jookseb vesi ristuvate tänavate kraavidesse. Kui äärekivid panna, tuleb teha sademeveekanalisatsioon, sest muidu pole veel kuhugi joosta,” selgitas ta.

Merimetsa tänava taastusremondi valmimistähtaeg on 18. august. Kui ilmad on vihmased, võivad tööd hiljem lõppeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles