Krants Urri leidis kodu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga elanikust kolmeaastane Urri leidis endale kodu Soomes.
Varjupaiga elanikust kolmeaastane Urri leidis endale kodu Soomes. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Pärnu kodutute loomade varjupaiga töötajatel oli sel nädalal taas rõõmus päev: Soome perekond “lapsendas” kodutu koera Urri ja õnnelik loomake alustas auto tagaistmel kahe lapse vahel oma ülelahe koduteed.

Pärnu kodutute loomade varjupaiga hooldaja Pille Krahv rääkis, et juuni ja juuli vältel on Soomes leidnud uue kodu viis varjupaiga koera: Riko, Ralli, Mati, Kati ja Urri.

Soome organisatsioon Rekku Rescue paneb oma kodulehele üles ka Pärnu kodutute loomade fotod. Soome pered broneerivad sobiva looma pikalt ette ja ühitavad looma äratoomise ja puhkusereisi.

Urriga oli nii, et esmalt valiti perelemmik interneti kaudu teiste seast välja, seejärel sõitis organisatsiooni esindaja kohale, pildistas ja filmis loomakest ning uuris tema tervislikku seisundit, alles siis langetas pere lõpliku otsuse ja andis teada, millal on võimalik lemmikule järele sõita.

“Urri toodi meile Võidula külast, ta on väga sõbralik noor koer. Et neljajalgne ei satuks segadusse, jalutavad uued omanikud temaga enne ärasõitu tavaliselt ühe pika tiiru. Koera rõõm oli suur. Varjupaiga looma kõige suurem rõõm ongi see, kui ta endale peremehe leiab,” lisas Krahv.

Rekku Rescue organisatsiooni inimesed on väga abivalmis ja ehitasid juuli alguses Pärnu kodutute loomade varjupaika opereeritud kassidele spetsiaalse aediku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles