Riia-poolsel Pärnu piiril takerdub liiklus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse suundujatel ja linnast Riia poole sõitjatel tuleb linna piiri ja Uulu vahel ligi kaheksal kilomeetril tehtava teeremondi ajal varuda kannatust ja aega.
Pärnusse suundujatel ja linnast Riia poole sõitjatel tuleb linna piiri ja Uulu vahel ligi kaheksal kilomeetril tehtava teeremondi ajal varuda kannatust ja aega. Foto: Urmas Taul

Pärnu piirist Riia poole käib Tahkuranna vallas teeremont, mis sunnib liiklejaid varuma aega ja kannatlikku meelt, järgides liikluse reguleerijate märguandeid.

Ligi kaheksakilomeetrisel lõigul Pärnu linna piiri ja Uulu küla vahel kestab katte taastusremont 20. augustini. Peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS ja tööde maksumus veidi üle miljoni euro.

Teekatte värskendamiseks kasutatakse kuumtasandamist, see tähendab, et olemasolev asfaltbetoonkate kuumutatakse ja freesitakse kuumalt ning laotatakse kohe tagasi. Kuumutamise järel ehitatakse kohe peale asfaltbetoonist kulumiskiht. Kogu töö käib intensiivse liiklusega rahvusvahelisel maanteel, mistõttu ehitajad ja liiklejad peavad käituma üksteist mõistvalt.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Margus Eisenschmidt ütles, et kõnealusel lõigul pole võimalik liiklust ümber suunata. Võimalik oleks Valga-Uulu maanteed tulijatel pöörata pärast Surju teeristi Seljametsa poole ja sõita Pärnusse Paikuse kaudu, kuid see on pikk ja ajakulukas ring.

“Liikluse reguleerijad lasevad enam-vähem iga viie minuti järel oma suuna liikuma, kuid saba viimastel võib selleks kuluda kümmekond minutit ja ooteaeg näibki pikk,” selgitas Eisenschmidt.

Kõnealusel teelõigul ehitatakse uued teepeenrad, tehakse uus markeering ja paigaldatakse tee teljele ja liiklussaarte servadesse kattemärgised ehk rahvakeeles kassisilmad. Maanteeameti kodulehe andmetel uusi ristmikke ja mahasõite ei ehitata ning objekti garantiiaeg on viis aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles