Viisitamm on selle aasta 13. palga välja võtnud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar on selle aasta puhkusetoetuse juba välja võtnud, kuigi mõlemad on tänavu puhanud vähem kui nädal aega.


Viisitamm puhkas 2.-6. veebruarini ehk viis päeva. Talle maksti puhkusetoetuseks 46 196 krooni. Saare puhkus kestis 10.-15. veebruarini ehk kuus päeva ja tema puhkusetoetus oli 39 266 krooni.



Kõigile Pärnu linnavalitsuse ametnikele on eelarves ette nähtud 13 kuupalka. 13. kuupalk makstakse välja puhkusetoetusena.



Selle nädala alguseks oli puhkusetoetus välja makstud 39 ametnikule. Linnapea ja abilinnapea kõrval on puhkusetoetust saanud kaks osakonnajuhatajat, ülejäänud on vanemametnikud või teenistujad.



“Puhkusetoetus on makstud koos esimese puhkuseosaga ja kogusummana ühe kuupalga ulatuses,” tutvustas avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo linnavalitsuses levinud tavasid.



Volikogu aprillikuu istungil kavatseb Pärnu linnavolikogu arutama hakata negatiivset lisaeelarvet. Välistatud pole linnaeelarvest sõltuvate töötajate palkade kärpimine.



Kui kõigi Pärnu linna eelarvest palka saavate inimeste töötasusid näiteks 30 protsendi võrra vähendataks, hakkaks keskmine raamatukogutöötaja saama 5930 krooni. Niisama suur abilinnapea kärbe võtaks rahakotist 11 779, kuid jätaks sinna 27 487 krooni.



Üks võimalikke kärpekohti oleks linnaametnikel 13. kuupalga ärajätmine. Seda tajudes on osa ametnikke eesotsas linnapeaga asunud puhkusetoetust välja võtma. Samal ajal võib 13. kuupalga saanute töötasu kärpida teistest rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles