Romek Kosenkranius: Palun linnavalitsuse nimel bussisõitjatelt vabandust

Romek Kosenkranius
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Laupäeva varahommikul muutusid Pärnu linnas busside sõidugraafikud. Seda sammu oli planeeritud pikka aega, arutatud eri variante, võetud arvamusi spetsialistidelt ja tavalistelt bussisõitjatelt ning tehtud AS GoBusiga plaane võimalikult valutuks üleminekuks uuele sõiduplaanile.

Linnavalitsus eraldas majandusosakonnale 11 000 eurot bussiliikluse ümberkorralduste jaoks juba suve hakul ja viimased korraldused-kokkulepped sai antud veel enne jaanipäeva. Aga tuleb tunnistada, et kogu ümberkorralduste suure mahukuse juures jäi elanikkonna informeerimine ilmselgelt ebapiisavaks ja hilines.

Voldikuid tuleb veel

Ei taha hakata ajaleheveergudel analüüsima, kes jättis ametnikest-alltöövõtjatest midagi tegemata või kes kui palju on seetõttu süüdi.

Põhjendusi, miks kõik plaanipäraselt ei läinud, leiab alati: küll ei jõudnud tellitud infotahvlid Saksamaalt õigeks ajaks kohale või ei jõudnud trükikojast infovoldikud õigeaegselt kojukandesse või unustati bussipeatusesse teavitav info üles panemata jne.

Need on ametkonna vabandused, mis tavalise bussikasutaja jaoks ei maksa midagi. Seetõttu palun linnavalitsuse nimel vabandust kõigilt bussisõitjatelt, kes jäid nädalavahetusel hätta vähese või puuduliku informeerituse tõttu ühissõidukite liikluse kohta. Palun vabandust bussijuhtideltki, kes samal põhjusel pidid taluma sõitjate pahameelt.

Eile sain info, et osa kodusid ei saanud ikkagi infotrükiseid – neid, mis pidid kokkuleppe järgi juba eelmisel kolmapäeval-neljapäeval postkastidesse jõudma. Neisse postkastidesse, mille puhul on teada antud, et bussiliikluse infovoldik ei ole sinna jõudnud, tuleb see korduspostitusel.

Kõik linna bussipeatused peavad saama lähipäevil busside väljumisinfo ja peatustes asendatakse lähiajal A3-formaadis info suuremas formaadis linnaliinide sõiduplaanidega, et vanemalgi inimesel oleks infot lihtsam lugeda.

Infovoldikuid tuleb trükikojast juurde ja need lähevad järgmise nädala algul kõigisse R-kioskitesse ja infopunktidesse ning samuti augustikuus koolidesse jagamiseks.

Eesmärk

Bussiliikluse uue korralduse eesmärk on linna ühistranspordi parem kättesaadavus kõikides linnaosades ja busside parem liikumistihedus.

Väär on väide, nagu sooviti muutustega raha kokku hoida, sest liinikilomeetrite arv ei vähene ja kulutused linnaeelarvest ühissõidukiliiklusele jäävad samaks – need on sel aastal veidi isegi kasvanud.

Kindlasti on uues süsteemis kitsaskohti. Nagu oleme varem kinnitanud, oleme bussipargiga valmis pärast esialgset testperioodi tegema liinigraafikutes väiksemaid muutusi süsteemi parendamiseks. Selleks ootame kodanike tagasisidet linnavalitsuse majandusosakonna elektronposti aadressil valentina.klaus@lv.parnu.ee, GoBus Pärnu aadressil parnu@gobus.ee või linnavalitsuse üldmeiliaadressil linnavalitsus@lv.parnu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles