Linnavalitsus toimetab tasapisi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus asus kolm päeva pärast bussiliikluse ümberkorraldamist tasapisi tegutsema: hüljatud bussipeatusesse pandi kolimisest teatav silt, nädala lõpuks on kavas kõik peatused uute väljumisaegadega varustada.

Eile hommikuks oli Pika tänava vanasse bussipeatusesse pandud eestikeelne silt “Bussipeatus on üle viidud Vee tänavale”. Peatuses olnud kaks naist arvasid ekslikult, et nr 40 ja 57 liini bussid väljuvad endiselt sealt, sest peatuses rippusid nende väljumisajad.

Tegelikult väljub nr 57 liini buss Peterspordi ette viidud esimesest ja 40 kolmandast peatusest. Linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnul viiakse nr 57 ja 40 liini graafikud õigesse kohta koos ootekodadega. “Homsest on peatuses pingid, reedest ootekojad,” lubas ta.

Eestikeelse sildi kõrvale vanasse peatusesse silti vene ja inglise keeles Murakas-Ollo teatel ei panda, sest riigikeel on eesti keel.

Uude peatusesse olid eilseks tekkinud liininumbrid peatusepostide mõlemale küljele ja kolmas peatusepost andis teada, et peale liini nr 40 bussi väljuvad sealt nr 1, 5, 9 ja 11 liini bussid Vana-Pärnusse.

Kell 10.59 peatusesse saabunud nr 14 liini buss pidi sõitjad maha ja peale laskma teisest sõidureast, sest üks liinibuss seisis juba peatuses ja järelhaagisega väikebuss numbrimärgiga 140 BDZ oli peatuses nr 14 koha hõivanud. Järelhaagisega väikebuss seisis peatuses paarkümmend minutit ja sõitis siis kõnniteele Leopoldi poe aknaklaasi vahetama.

Vee 4 korteriomanik Anneli Rondo imestas, et bussipeatus tõsteti elanikega kokku leppimata maja ette ja nüüd peab ühistu bussipeatust koristama. Murakas-Ollo ütles, et peatust hakkab koristama OÜ Pärnu Haldusteenused. Millal, ta ei teadnud.

Kõikide peatusepostide liininumbrid vahetatakse Murakas-Ollo andmetel õigete vastu selle nädala lõpuks. Samuti varustatakse selle nädala lõpuks kõik bussipeatused väljumisaegadega.

Trükist, kus oleks kirjas kõikide peatuste läbimisajad, linnavalitsusel kavas koostada ei ole. Neid saab vaadata veebiaadressil www.bussipark.ee või küsida tööaegadel (esmaspäevast neljapäevani 8-17, reedeti 8-16) linnavalitsuse infotelefonil 15 505.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles