Suveniirid - on hinda, on ka tore idee

Enn Hallik
, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni 1948. või 1908. aasta logoga särk on vahva suveniir.
Londoni 1948. või 1908. aasta logoga särk on vahva suveniir. Foto: Enn Hallik

Kui olümpia avapeo eelõhtul olid suveniiripoed veel tühjad, siis nüüd käib nendes paras möll. Mõne suurema ala võistluse eel ja järel on olümpiapargi suure poe ukse taga lausa järjekord.

Valikut ikka on alates igal olümpial müüdavate olümpialogodega särkidest alati mineva kauba märkideni, mida saab ju kollektsionääride rõõmuks ning nuhtluseks teha iga päeva numbriga ja iga ala piktogrammiga. Lisaks muidugi maskotid, sokid, käterätid ja mis kõik veel.

Londoni olümpia korraldajad on ühe omapärase ideega välja tulnud, nimelt retrot teinud. Võetud on Londoni 1908. ja 1948. aasta mängude plakatid, miskipärast ka 1964. aasta Tokyo ja 1980. aasta Moskva olümpiate omad ning trükkinud nendega särke, kotte, mida iganes. Täitsa huvitav lahendus.

Hindade kohta ei saa öelda, et need on kõrged, need võivad olla vaid kellelegi mitte meeldivad või mitte sobivad. Londoni mängude suveniiripoes niisugune mõte tulebki. Maskott maksab 15 naela ehk, kui lubatakse kallist Eesti raha meenutada, siis üle 300 krooni, laste T-särk samapalju, täiskasvanu oma 400-500 kadunud eeku, džemper 1000, kenas karbis suveniirmünt 800.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles