Pärnu linn ja statistikaamet ajavad eri joont

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

“Erinevalt eelmistest kuudest Pärnu linna elanikkond juulikuus ei vähenenud,” teatas eile Pärnu linnavalitsus. Linna andmeil registreeriti juulis Pärnus 33 sündi ning sama arv surmasid. Ka teistest linnadest-valdadest ja välismaalt saabujate-lahkujate arv oli võrdne – 87 inimest.

“On väga positiivne, et Pärnu linna elanikkond juulis ei vähenenud. Rahvastikuprotsessid on pikaajalise inertsiga, mistõttu muutuste toomine võtab aega. Mõistagi jääb ka edaspidi suurimaks probleemiks negatiivne iive,” ütles Toomas Kivimägi (pildil).

“Siseränne, mida Pärnu Postimees on üritanud Pärnu probleemina näidata, seda tegelikult ei ole. Siserände saldo on ka kogu selle aasta lõikes olnud positiivne. Ehk teistest Eesti linnadest ja valdadest on Pärnusse tulnud sel aastal elama 55 inimest rohkem, kui sinna Pärnust läinud,“ sõnas Kivimägi.

Linnavalitsuse andmeil elab juuli seisuga Pärnus 42 157 inimest. See arv erineb tublisti statistikaameti käsutuses olevatest andmetest, millele Pärnu Postimees on varem viidanud ja millest ilmneb, et viimati ületas Pärnu linna elanike arv 42 000 piiri 2010. aastal. Täpsemalt elas 2010. aasta 1. jaanuari seisuga Pärnus 42 006 inimest.

2011. aasta 1. jaanuari seisuga elas statistikaameti kinnitusel Pärnus 41 173 ja 2012. aasta 1. jaanuari seisuga 40 401 inimest. Kusjuures statistikaamet on oma tabelis lisanud, et tänavusi andmeid on täpsustatud selle aasta 9. mail.

“Selle asemel, et andmete erinevus statistikaametiga ära klaarida ja tõde jalule seada, mida ma talle tänavu mais soovitasin, on Kivimägi nagu ikka valinud kergema tee ja jätkuvalt Pärnu Postimeest isegi elanikkonna vähenemises süüdistanud,” kommenteeris linnapea sõnu lehe peatoimetaja Peeter Raidla. “Linn vajab rohkem tegu ja vähem tühje sõnu.”

Kui vaadata rahvastikuregistri andmeid, millega linnavalitsus opereerib, siis 2012. aasta 1. jaanuari seisuga elas Pärnus 42 433 inimest. Teisisõnu on linna elanikkond selle aasta seitsme kuuga kahanenud 276 inimese võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles