Jazzklubis esineb kultusbändi liige

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pedersen.
Sergei Pedersen. Foto: Peeter Langovits

Endla Jazzklubi väisab täna õhtul kultusbändist Radar tuntud pianist, helilooja ja laulja Sergei Pedersen, kelle repertuaari kuuluvad nii standardid kui bossanoovad. “Minu põhimõte on, et inimesed tunneksid end hästi ja naudiksid,” tutvustas end Pedersen. “Minu lugudes on meloodiline, sekventsiline arendus. Seda on hea kuulata: kuulaja ei pea end väsitama improvisatsioonide käike pingsalt jälgides, kõik fraasid on lõpetatud loogiliselt.”

Kuigi Pedersen ei ole end püsivalt ühegi kooslusega sidunud, teeb ta aeg-ajalt koostööd 1980ndate levilugusid propageeriva ansambliga Regatt. Eriliselt tõstis ta aga esile bassist Raul Vaigla 50. sünnipäeva Tallinna Rock Café’s, kus tuli üle mitme aja taas kokku ansambel Radar.

Oma viimase kümnendi suurimaks saavutuseks peab Pedersen hiljuti ilmunud õpikut “Vaba fraas ja improvisatsioon: jazziõpik”, mis valmis ta pedagoogitöö kõrvalt Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Õpikusse on Pedersen põiminud oma kogemused ja muusikalised tõekspidamised.

Erinevalt paljudest jazz’is levinud õpetustest ei rajane Pederseni õpetus laadilisele improvisatsioonile, vaid on tonaalsusekeskne. Oma metoodikaga soovib Pedersen arendada vaba ja sekventsilist fraseerimist. Jazzklubi on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles