Pärnus on merevee kvaliteet sel kuul langenud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai rannas asuval riietuskabiinil on hoiatus reostunud merevee eest.
Mai rannas asuval riietuskabiinil on hoiatus reostunud merevee eest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui mais ja juunis Pärnu randadest võetud proovid olid korras, siis juulis Mai rannast võetud kaks analüüsi näitasid, et merevees sisalduvate fekaalsete streptokokkide hulk on lubatud saja asemel 154.

Otsest ohtu sellest inimeste tervisele ei tulene. "Piirväärtuse ületamist kuni kaks-kolm korda loetakse veel lubatavaks vetteminekuks.Vetteminekut ära ei keelata. Linnavalitsus pani üles sildi, et suplemine on mittesoovitatav, " vahendas ERRi uudisteportaal Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Katri Suti sõnu ERRi raadiouudistele.

Tähelepanelikumad peaksid olema aga inimesed, kel nõrgem immuunsussüsteem või kellel lahtisi haavu. Samuti ei tohiks vett alla neelata.

Erandkorras võeti üleeile mereveest kordusproovid. "Pärast seda teame täpselt, kas olukord on paranenud. Kindlasti kutsume kokku spetsialistide koosoleku, et teada saada, mis need probleemid võiksid olla ja kuidas edasi peaks käituma," ütles Sutt.

Merevee reostuse põhjustajateks võivad olla nii Mai niidul elutsevad mägiveised kui hoolimatud linnaelanikud, kes oma reovee kraavidesse lasevad, kust see omakorda merre jõuab. Suti sõnul on esialgu siiski tegu spekulatsiooniga.

Järgmise seirekalendrikohase mõõtmise võtab linn ette 7. augustil. Kõik Pärnu randadest võetud analüüside tulemused pannakse üles Pärnu kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles