Kadjaste jõusaalis haaras president kangi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves viskas Kadjaste vabaajakeskuse jõusaalis pintsaku seljast, et Vändra vallavanema Peeter Reimanni juuresolekul haarata tõstekang, millel 35 kilo raskust.
President Ilves viskas Kadjaste vabaajakeskuse jõusaalis pintsaku seljast, et Vändra vallavanema Peeter Reimanni juuresolekul haarata tõstekang, millel 35 kilo raskust. Foto: Urmas Luik

President Toomas Hendrik Ilvese eilne päev Pärnumaal oli kohtumistest tihe, algas see Tootsi Turba külastamisega ja lõppes aruteluga Kaismal.


“Andsime riigipeale ülevaate Tootsi Turba plaanidest, ta käis briketivabrikus ja huvitus turbatööstusele valmistatavatest masinatest,” rääkis AS Tootsi Turba juhatuse esimees Matti Puuronen.



Sel ajal kui president tutvus Tootsiga, kogunesid Kaisma vabaajakeskusesse piirkonna elu edendajad kohapealt, Suurejõelt, Vihtrast, Pärnjõelt.



“Külaliikumine on oluline viis säilitada elu maal,” möönis kohalejõudnud president.



“Teha on küll ja küll, aga nüüd on hirm ääremaastuda, kui rakendub mõte suur-Pärnu vallast,” kostis Aime Auksmaa Pärnjõe külast.



Juurikaru põhikooli direktor Eha Kuldkepp rääkis, et ta elab Kaansoo külas, kus on kool kinni pandud ja kauplust ei ole.



“Tegevust maal jätkub, aga bussiühendus on kehv,” nentis Olga Pank, kes Vändra vallas tegeleb erivajadustega inimestega.



Kadjaste vabaajakeskuse juhataja Alliki Luuasep rääkis, kuidas Vändra vald ostis tarbijate ühistult osa kauplusemajast ja mismoodi ehitati laost koosolemise ruumid ja sisustati jõusaal. Seda tahtis president oma silmaga näha.



“Kui jätta rahapuudus kõrvale, siis mis on suuremad mured?” huvitus president.



“Tööpuudus,” kuulis ta esimese vastussõna. Ja siis keeras jutt omavalitsuste ühendamisele, mille kohta OÜ Vändra Kadjaste osakonna juhataja Kaido Madisson arvas, et president peaks suutma ohjata ministrite mõtteid, kes arvavad: 15+5 omavalitsusest aitab Eesti peale küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles