Nädalavahetusel võistles Pärnus ja Jõulumäel üle 1500 koera

Lenel Karu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte agility-võistlusel tuli osalejatel peremehe juhtimisel läbida takistusrada, mis koosnes erinevatest hüpetest, slaalomitest, tunnelitest ja rõngastest.
Koerte agility-võistlusel tuli osalejatel peremehe juhtimisel läbida takistusrada, mis koosnes erinevatest hüpetest, slaalomitest, tunnelitest ja rõngastest. Foto: Urmas Taul

Nädalavahetusel võistles Pärnus üle 1500 koera nii Eestist kui väljastpoolt, üheaegselt selgitati välja nii Eesti meister agility’s kui rahvusvahelise koertenäituse kauneim osaleja.

Laupäeval avati Pärnu Kalevi staadionil rahvusvaheline koertenäitus, kus osales kokku ligi 1600 koera üheteistkümnest riigist. Esimesel näitusel “Pärnu suvekarikas” pälvis parima koera tiitli vene hurt Solovey Gordost Moskvast. Pärnu piirkondliku koerakasvatajate klubi treener Kaidi Juurik tõi eraldi välja Pärnumaa kasvataja Dina Korna ja tema Shetlandi lambakoera, kes jõudsid nelja parima hulka ja saavutasid Eesti koertest kõrgeima tulemuse.

Samal ajal kogus Jõulumäel hoogu adrenaliinirohke agility- võistlus, kus Eesti meistri tiitli nimel konkureeris 47 koera. Inimese juhtimisel tuli koertel läbida takistusrada hüpete, tunnelite ja slaalomiga. Parimad selgitati välja kolmes võistlusrühmas: mini (väikesekasvulised koerad), midi (keskmisekasvulised koerad) ja maksi (suurekasvulised koerad).

Mini klassis tulid võitjaks agility korraldaja Ede Brand ja tema kääbuspinšer Willi, kes olid meistrid ka 2010. aastal. Midi klassis seljatasid konkurendid Liivika Pärg Tartust ja väike puudel Piko ning maksi klassis Natalja Garaštšenko Tallinnast ja borderkolli Bolty. Brandi jutu järgi on selle võistluse juures kõige olulisem inimese ja koera omavaheline koostöö ning kontakt.

Pühapäeval jätkus Kalevi staadionil teine koertenäitus “Pärnu võitja”, kus parima koera tiitli pälvis lühikarvaline chihuahua Edenas Kids Chevalier De Jeanette Lätist. Jõulumäel toimus agility tavaklassi võistlus, kus osales kokku 92 koera Soomest, Lätist, Leedust ja Eestist.

Mõlemad korraldajad jäid ettevõtmisega rahule. Kaidi Juurik ütles, et kohtunikud tunnustasid koerte kõrget kvaliteeti ja head korraldust. Agility korraldaja Ede Brand oli tulemustega väga rahul ja kiitis Jõulumäe tingimusi, mis olid tema sõnade järgi võistlusteks ideaalsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles