Pärnu linnaametnikud kiirustavad puhkust võtma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast seda, kui Pärnu Postimees kirjutas 13. kuupalga välja võtnud Pärnu linnapeast Mart Viisitammest ja abilinnapeast Simmo Saarest, on puhkusetoetust saanud veel 14 Pärnu linnaametnikku.


Neist kuus muutsid oma varasemat puhkuseaega ja kaheksa kirjutasid puhkuseavalduse. Avaliku teenistuse seadusele vastavalt tuleb puhkusetoetus, kui puhkust kasutatakse osadena, välja maksta puhkuse esimese osa kasutamisel.



Pärnu linnavalitsuses on 162 töötajat, kellest tänaseks on 13. kuupalgana makstava puhkusetoetuse välja võtnud 53 inimest. Samal ajal arutab linnavalitsus eelarvekärpeid, millega võidakse 13. kuupalk ära jätta või kõigi töötajate palka vähendada.



Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnutsi on sel nädalal sagenenud puhkuste väljavõtmine seotud koolivaheajaga, mitte kartusega 13. kuupalgast ilma jääda. “Nii on see igal aastal olnud, et inimesed eelistavad puhata siis, kui lastel on koolivaheaeg,” ütles Murakas-Ollo.



13. kuupalka ei maksa üksnes Pärnu linnavalitsus, vaid paljud teisedki riigi- ja omavalitsusasutused. Enamik neist maksab 13. kuupalka puhkusetoetusena, kuid on neidki, kes eelarves ette nähtud 13. palga on kuude kaupa ära jaotanud.



Näiteks Tartu linn otsustas eelmisel aastal liita kõik lisatasud kuupalgaga. Praegu arutatakse seal ettepanekut kärpida linnavalitsuse liikmete palku kümne ja töötajate palku kuue protsendi võrra.



Tallinna linna ametiasutustes makstakse teenistujatele samuti üks ametipalk puhkusetoetust. Linnakantselei personalidirektori Esta Heinmaa andmetel on sel aastal puhkusetoetuse välja võtnud ligi 200 töötajat Tallinna ametiasutuste rohkem kui 1700 töötajast. Teiste seas on puhkusetoetust saanud kaks abilinnapead.



Pärnus on puhkusetoetust makstud ligi kolmandikule töötajatest, kusjuures linnapea Viisitamm puhkas viis ja abilinnapea Saar kuus päeva. Murakas-Ollo sõnade kohaselt kehtestati 11. veebruaril sisekorraeeskirjaga, et puhkuse pikkuseks peab üldjuhul olema vähemalt seitse päeva, kuid Viisitamme ja Saare puhkus algas varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles