Eakamad käsitöömeistrid lõimitakse tööturule

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöö.
Käsitöö. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Käsitööoskusega ja ettevõtlikele üle 50aastastele töötutele ja kuni 74aastastele pensionäridele algab sügisest tasuta koolitus, et õpetada ettevõtlust ja käsitöötehnoloogiaid.

Õpperühmad avatakse Pärnus, Rakveres, Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Võrus.

Projekti “Vanemaealiste käsitöömeistrite lõimumine tööturule” eesmärk on koolitada väga heade tehniliste oskustega käsitöömeistreid, kes suudavad kavandite järgi ühtlaselt hea tasemega valmistada hulgi käsitöötooteid, sealhulgas rahvarõivaid.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia projektijuhi Kadri Jäätma jutu järgi kestab koolitus septembrist maini ja toimub ühel päeval kuus. Parimad saavad tööpraktikale kohalike tööandjate juures.

Käsitöötehnoloogiate koolitused toimuvad kaks korda kuus kontaktõppena ja õppetsüklitevahelisel ajal iseseisva individuaaltööna.

Ettevõtluskoolitust korraldab Tartu ülikooli ettevõtluskeskus. Pärnus tuleb nime eelnevaks kirjapanekuks ühendust võtta käsitöökonsulent Anu Randmaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles