Uus-Sauga tänavad mattuvad pimedusse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Saugat on vallanud pimedus.
Uus-Saugat on vallanud pimedus. Foto: Ants Liigus

Pärast seda, kui Pärnu linnavalitsus augusti alguses kõrvaltänavatel valgustuse lasi taastada, pole Uus-Saugas tänavavalgustus põlenud kümnel tänaval, millest osal kaevatakse.

“Arvan, et ei põle ligi 200-300 lampi 400x600 meetri laiusel alal,” ütles Lubja ja Sarve tänava ristmiku juures elav Henri Võigemast. Tänavad, mis on osaliselt või täielikult pimedad, on Uus-Sauga, Lubja, Sarve, Hobuse, Kitse, Vahe, Rõugu, Õli, Rahu ja Laeva.

Võigemasti jutu järgi on see piirkond pime olnud pikemat aega. “Külalised imestavad lahkudes, et meie juures on kottpimedus, aga tänavatel kaevatakse,” lausus ta.

Kaevetööd toimuvad Uus-Sauga, Hobuse ja Sarve tänaval. Peale võimaluse kogemata kraavi sattuda on pimedus soodne keskkond lõhkujatele, rääkis Võigemast.

Pärnu tänavavalgustust hooldava AS Elwo projektijuhi Tarmo Lauri ütlust mööda on tegu ühe kilbipiirkonnaga. “Ma ei nimetaks seda suureks,” iseloomustas Laur tänavavalgustuseta ala, kuid ei soovinud öelda mittetöötavate lampide arvu.

Lauri sõnade kohaselt on rikke põhjuseks fotosilm, mida esmaspäeval kontrolliti, kuid hiljem see siiski ei töötanud. “Fotosilm jukerdab. Panime täna (neljapäeva – T. R.) hommikul uue fotosilma, loodan, et see õhtul töötab,” ütles ta.

Laur selgitas, et elektroonikaga on varemgi probleeme olnud ja sageli võib ette tulla olukordi, kus posti otsast mahamonteeritud fotosilm on hiljem töökorras. “Väga imelik, et fotosilma tõttu on nädal aega pimedust,” ei tahtnud varem Elwos töötanud Võigemast Lauri juttu uskuda.

Tänavavalgustusriketest tuleks teada anda elektronposti aadressil rike@elwo.ee või telefonil 443 4929. Enamasti vastab telefonile automaatvastaja, ent Lauri väitel kuulab ta igal hommikul telefonile salvestatud teated üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles