Noorte akordionistide laager lõpeb kontserdiga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Laupäeva õhtul saab Pärnus Kentuki Lõvi pubis tasuta kontserdil kuulata Marksa suvelaagrisse kogunenud noorte akordionistide esinemist.

Pärnumaal Marksas sel nädalal aset leidnud arvult kaheksandas akordionistide suvelaagris osaleb 81 noort akordionisti muusikakoolidest üle Eesti, alates seitsmeaastastest kuni täisikka jõudnud noorteni. Seda, mida laagris mängima õpiti, Kentuki Lõvi pubis prii pärast kaeda ja kuulata saabki.

Laagrit korraldav Eesti akordioniliidu juhatuse liige Kristel Laas ütles, et üles astub kaks akordioniorkestrit, millest ühe koosseisus on 42 ja teises 39 noort muusikut. Kontserdi ajal liitub laagrilistega saateansambel Martti Laasi (baaskitarr) ja Siim Arusaare (trumm) näol, mõlemad on Pärnu poisid.

Teist selletaolist laagrit Eestis ei ole ja laste seas on see kujunenud väga populaarseks, rääkis korraldaja. “Oleme õppinud spetsiaalselt akordioniorkestrile loodud või seatud palasid ja paralleelselt orkestritööga on toimunud individuaaltunnid, lektoriteks Tiina Välja ja Aivi Tilk. Dirigeerivad Eero Paltsepp ja Cathlin Aidla,” kirjeldas Laas.

Peale sõrmeharjutuste klahvidel on noored saanud tantsutunde, mida on andnud Tuurit-Tuuriti tantsija Liina Markson.

Pärast akordioniorkestrite kontserti astuvad samas üles Kihnu Poisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles