Rail Balticu ettevõtte asutamise uuringu hanke võitis Lawin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiireim Rail Balticu marsruut läbi Pärnu viiks reisija Tallinnast Varssavisse 4,13 tunniga.
Kiireim Rail Balticu marsruut läbi Pärnu viiks reisija Tallinnast Varssavisse 4,13 tunniga. Foto: Ants Liigus

Rail Balticu kiirraudtee projekti arendamise tarbeks loodava kolme Balti riigi ühisettevõtte asutamise uuringu läbiviija leidmiseks korraldatud hanke võitis Advokaadibüroo Lawin AS ühispakkumine, mis oli esitatud koos Lawini Läti ja Leedu advokaadibürooga.

Hanget korraldava tehnilise järelevalve ameti nõunik Arvo Rammus ütles, et võitnud pakkumise hind oli 98 000 eurot ilma käibemaksuta. Rammus ütles, et leping on kavas sõlmida pärast otsuse 14päevase vaidlustamistähtaja möödumist.

Kokku tuli hankele tähtajaks kuus pakkumist: üks pakkumine audiitorettevõttelt PricewaterhouseCoopers ning pakkumised advokaadibüroodelt Tamme Otsmann Ruus Vabamets, Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo OÜ, Advokaadibüroo Glikman & Partnerid OÜ, Advokaadibüroo Sorainen AS ja Advokaadibüroo Lawin AS.

Viis pakkumist olid ühispakkumised, millesse olid hõlmatud peale konsortsiumi juhtpartneri Läti ja Leedu partnerid. Kuuenda, Advokaadibüroo Soraineni pakkumisse oli kaasatud üks audiitorbüroo.

Tellitava uuringu eesmärk on analüüsida ühisettevõtte asutamisega seonduvaid juriidilisi ja majanduslikke aspekte, käsitleda ettevõtte struktuuriga seonduvat ning selgitada välja ettevõtte optimaalne juhtimisstruktuur. Uuringu lähteülesanne on ühiselt kokku lepitud Eesti, Läti ja Leedu vahel Rail Balticu ministeeriumidevahelises töörühmas. Eestis on vastutav majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Uuringuga on kavas kaardistada rahvusvahelist praktikat samalaadsete ettevõtete asutamisel. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles neljapäeval, et uuringu tulemused peaksid selguma veel sel aastal.

"Uuringu põhiliseks eesmärgiks on analüüsida ettevõtte asutamisega seotud võimalikke juriidilisi, majanduslikke ja tehnilisi küsimusi," märkis Parts.

Parts lausus, et uuring annab projektis osalejatele põhiliselt vajaliku kompetentsi projekti haldamiseks ja edasi arendamiseks. "Näiteks on analüüsi üheks eesmärgiks selgitada välja loodava ettevõtte aktsionäride koosseis," lisas Parts. "Pärast analüüsi valmimist on järgmiseks sammuks uue ettevõtte loomine."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles