Hudsoni sillal lõpeb remont

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju-Saunametsa teel on suvi läbi remonditud Hudsoni silda, töö on lõpusirgel ja pannakse katet.
Surju-Saunametsa teel on suvi läbi remonditud Hudsoni silda, töö on lõpusirgel ja pannakse katet. Foto: Urmas Taul

Üle Lähkma jõe viiv Hudsoni sild on remondis olnud suvi läbi, tuleval nädalal annab ehitaja tellijale töö üle ja liiklejad võivad rõõmustada nii kiirusepiirangu mahavõtmise kui uue teekatte üle.

Töö tellis OÜ ETM Projektbüroo remondiprojekti järgi maanteeameti Lääne regioon, silda remondib AS Eesti Teed. Surju-Saunametsa riigiteele jääva 17,5 meetri pikkuse silla maikuus alanud remont peab lõppema tähtaja järgi 16. augustiks. Tööde maksumus on ligi 220 000 eurot.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Heiti Popp rääkis, et remondiga viiakse silla mõõtmed normatiividega vastavusse, uuendatakse kandekonstruktsiooni, paigaldatakse uued piirded ja ehitatakse veidi üle kilomeetri mustkattega teed. See tähendab, et Surju külast Hudsoni sillani ei ole vahepeal enam kruuskattega teelõiku.

Põhja-Ameerikas voolava Hudsoni jõe järgi on vallasekretär Mare Küti jutu järgi kutsutud ka silla lähedal asuvat talukohta, rahvasuhu jäänud Ameerikast pärit nimega talukohti on Surju kandis teisigi.

Pärnumaal jääb riigiteedele 115 silda. Tänavu on neist remondis kaks, Hudsoni ja Sindi-Lodja sild, ning sügiseks valmib Pärnu ümbersõidul kauaoodatud Sauga sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles