“Monomaffia” tuleb taas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Eesti mees ja tema poeg".
Stseen lavastusest "Eesti mees ja tema poeg". Foto: Ants Liigus

Pärnus teist korda toimuval rahvusvahelisel monoteatrifestivalil “Monomaffia” saab kolmel päeval näha kümmet lavastust nii Eestist kui ka välismaalt.

“Monomaffia” põhiprogrammi kuuluvad lavastused “Kontrabass” (Prantsusmaa), “Lysistrata” (Saksamaa), “Magus” (Rootsi), “Kogu kupatus” (Norra), “Seela Sella stand-up” (Soome), “Lend” (Läti), “Kõik on täis” (Eesti Draamateater), “Rekvisiitori tähetund” (VAT teater), “Eesti mees ja tema poeg” (Endla) ja “Lilled Algernonile”(Rakvere teater). Enamiku etenduste toimumispaigaks on Pärnu teatri saalid, aga ka Pärnu jahtklubi ja Tervise kultuurikeskus.

Festivali põhiprogrammi täiendab off-programm, mille hulgas on nii Pärnu vangla müüride vahel toimuvad Trelliteatri etendused kui ka Nukuteatri näitleja Are Uderi etendused lastele Endlas, kuhu väiksed teatrisõbrad saavad lunastada pileti teatriteemalise joonistuse vastu (mis tuleb viia villa Artisesse). Peale selle on võimalik kuuldemängukohvikus kuulata Eesti Raadio kullafondi kuuluvaid lavastusi.

Vanglas näeb noorte tegijate monotükke – “Maailm ongi rajatud hulludele ehk kas te soovite veel banaani?” (Hedvig Tõnisson), “Õde” (Eliis Vaiksaar), “Julia” (Barbara Lehtna) ja “2 nädalat” (Sander Stroom).

Teatrikohvikus ennast sisse sättinud festivaliklubis kõlab õhtuti džäss ja monoloogid muusikas, mida loovad Koit Toome ja Tõnis Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles