Pärnu linnavalitsus kaotas prügiveo kohtuvaidluse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jäätmeveos ei muutu niipea midagi.
Pärnu jäätmeveos ei muutu niipea midagi. Foto: Ants Liigus

Tallinna halduskohus tühistas Pärnu jäätmeveo konkursi, mis langetanuks linnas prügiveo hindu ligi poole võrra, linnavalitsus pole veel otsustanud, kas jätkata kohtuvaidlust või alustada uue konkursi ettevalmistustega.


3. märtsi kohtuistungite tulemusena leidis Tallinna halduskohus, et Ragn-Sells ASi ja ISS Eesti ASi kaebused on põhjendatud, ning tühistas Pärnu linnavalitsuse eelmise aasta 28. juuli korralduse punktid, mis käsitlesid OÜ Prügivedu Tallinna pakkumise vastavaks ja edukaks tunnistamist, sama ettevõtte võitjaks tunnistamist ning võitja ja Pärnu linnavalitsuse vahel lepingu sõlmimist.



Osaühingule Prügivedu Tallinn tõi võidu see, et nad olid valmis eelsorditud jäätmeid ja vanapaberit ära vedama tasuta. Selle eest saadi maksimumpunktid ja teisele kohale jäänud Ragn-Sells, mis pakkus viis senti, pidi leppima nullpunktidega.



Ragn-Sellsi Pärnu müügijuht Karin Koppel on Pärnu Postimehele öelnud, et neile jäid hindamiskriteeriumid segaseks. “Küsisime mitu korda, kas võib nullhinda pakkuda, kuid linnavalitsus sellele sõnaselgelt ei vastanud. Null krooni ja viie sendi vahe eelsorditud jäätmete ja vanapaberi äraveo eest on väike, aga punktide vahe tuleb suur, kui võitja saab maksimumi ja viie sendi pakkuja mitte midagi,” rääkis Koppel eelmisel suvel Pärnu Postimehele.



Pärnu linnavalitsus korraldas eelmisel suvel jäätmeveo konkursi, mille võitjale anti kolmeks aastaks jäätmeveo ainuõigus.



Tavaliselt viib konkurents hinnad alla, seekord pakkusid konkursil osalejad tavahindadest ligi poole madalamaid hindu, et mehed ega masinad ei peaks kolm aastat asjatult seisma.



Konkursil Kogutud punktide järgi võitis prügiveokonkursi 1988. aastast Tallinnas tegutsev Prügivedu Tallinn. Teine oli Ragn-Sells, kolmas Cleanaway tütarfirma Prügimees.



“Elanikule tähendab tekkinud olukord jätkuvalt seda, et ligi poole võrra soodsam prügivedu lükkub määramata ajaks edasi,” tõdes Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles