Piltuudis: teatritele anti üle neli halli iludust

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang andis täna Pärnus neljale teatrile üle saastekvoodi müügi abil ostetud uued keskkonnasõbralikud bussid.
Kultuuriminister Rein Lang andis täna Pärnus neljale teatrile üle saastekvoodi müügi abil ostetud uued keskkonnasõbralikud bussid. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Kultuuriminister Rein Lang ulatas täna pärastlõunal Pärnu teatri esisel Keskväljakul neljale Eesti teatrile väikseis karbikestes võtmed, millega käis kaasas suurem kingitus, mis kotti ei mahu – uued teatribussid.

Uued keskkonnasõbralikud bussid said Pärnus Endla teater, Rakvere ja Ugala teater ning Eesti Draamateater.

Vanemuine on viies teater, kes samuti uue bussi saab, kuid selleni läheb veel mõni kuu aega. Sellele vaatamata oli kohal ministri sõnul aktiivselt busside eest võidelnud Tartu teatri juht Paavo Nõgenegi.

Paarkümmend aastat vanad bussid vahetati energiasäästlikumate vastu kultuuriministeeriumi vahendusel ja selleks vajalik 1,8 miljonit eurot saadi saastekvoodi müügist Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles