Galerii: Toris söödi taasiseseivumispäeval sõdurisuppi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus toimus tavakohane iseseisvuspäeva tänujumalateenistus, mille järel koguneti ratsamonumendi juurde ja söödi välisuppi.
Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus toimus tavakohane iseseisvuspäeva tänujumalateenistus, mille järel koguneti ratsamonumendi juurde ja söödi välisuppi. Foto: Urmas Luik

Toris peeti taasiseseisvumispäeva puhul tänujumalateenistus ja söödi sõdurisuppi.

Eesti sõjameeste mälestuskirikus pidasid riigi taastamise 21. aastapäeva teenistust kaitseväe peakaplan emeeritus Tõnis Nõmmik ja staabikaplan major Raivo Nikoforov ning Kaitseliidu kaplan leitnant Eduard Kakko.

Nii nende kui hiljem kiriku kõrval ratsamonumendi juures kõnelejate sõnum viitas vajadusele õppida ajaloost ja olla oma tegemistes taas iseseisvuse saavutanud riigi vääriline.

Headuse võitu kurjuse üle sümboliseeriva ratsamonumendi jalamile panid teiste hulgas pärja Soome reservohvitseride kogu esindajad. Üritusel osales ka Pärnu maavanem Andres Metsoja.

Päevakohast ja rahvapeole omast meeleolu lõid Sindi muusikud Priit Kase juhendamisel. Neid kuulates, kaunist augustiilma nautides ja Kaitseliidu pakutud suppi süües jätkus osalejatel omavahel meenutusi. Eriti neil, kes võitlesid oma sünnimaa eest ja väärikasse ikka jõudnuna teavad vabaduse hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles