Endla hooaja avab Jane Austeni aegumatu lugu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publiku magnetiks kujunes ”Boyband”.
Publiku magnetiks kujunes ”Boyband”. Foto: Ants Liigus

Augusti teisel nädalal pani Pärnu Endla punkti oma 101. hooajale, mille sisse jäid nii teatri saja aasta juubeli tähistamine, teatri sihtasutuse moodustamine kui ka märgatav külastajanumbrite tõus.

“Sajas sünnipäev – see on märgiline, vastutusrikas, filosoofiline vahepeatus ajas ja me väikeses kultuuriruumis. Möödunud hooajale tagasi vaadates meenuvad vältimatud muutused, värsked algatused, uued ideed, saalid täis teatrinäljas vaatajaid. Usun, et homne teater muutub veelgi avatumaks, sisukamaks, et me tahame ja suudame seda,” võttis hooaja kokku teatrijuht Ain Roost.

Hooajal 2011-2012 jõudis Endlas lavale üheksa uuslavastust, nende seas üks tükk Endla noortestuudiolt ja suvelavastus “Seljatas sada meest”. Kokku anti 295 etendust, mida käis vaatamas 75 984 külastajat.

Eelmisel hooajal olid vastavad numbrid 261 ja 61 431.

Enim publikut kogunud suure saali lavastuseks oli veebruaris esietendunud muusikal “Boyband” ja populaarseimaks Küüni lavastuseks mudilaste lugu “Põrrr…!!!”, mille eest lavastaja Kaili Viidas pälvis kevadisel teatri aastaauhindade jagamisel Salme Reegi nimelise auhinna.

Septembri algul osaleb Endla trupp Tartus Draama festivalil Andres Noormetsa lavastusega “Nähtamatu maja”.

Uut, 102. hooaega oma majas alustab Endla 15. septembril, mil suures saalis esietendub Jane Austeni peagi 200. ilmumisaastapäeva tähistav aegumatu armastuslugu “Uhkus ja eelarvamus”. Selle lavastab külalisena Kalju Komissarov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles