Neevalinna noor talent laulab Tervises

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Mai alguses andis Pärnu Tervise kultuurikeskuse saalis eduka soolokontserdi bariton Mihhail Gavrilov (pildil) Peterburist.

Noore laulja esinemine oli sedavõrd muljetavaldav, et augusti lõpus kutsuti ta tagasi ja nõnda esineb Gavrilov vanadest Vene romanssidest koosneva kavaga Tervise saalis taas täna õhtul.

Noorusele vaatamata on Gavrilov legendaarse Maria teatri trupi koosseisus esinenud Saksamaal, Jaapanis, Austrias, Soomes ja Ameerika Ühendriikides, muuhulgas New Yorgi Metropolitan Opera laval, lauldes Valeri Gergijevi dirigeeritud Mussorgski ooperis “Boriss Godunov” Fjodori rolli.

Gavrilov on mitme konkursi ja festivali laureaat, lõpetanud Rimski-Korsakovi nimelise Peterburi konservatooriumi muusikakolledži vokaalfakulteedi ja Peterburi kultuuriinstituudi vokaalteaduskonna.

Tervises esitab Gavrilov läbilõike Vene linnaromansside kullafondist. Tema esinemist iseloomustavad uudne ja isikupärane lähenemine ja ilmestatud fraas, millele lisavad kaalu sügav musikaalsus, suur sisendusjõud ja karismaatilisus.

Klaveril saadab Peterburi solisti Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammermuusika kateedri juhataja professor Helin Kapten.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles