Korvpalliklubi meeskond alustab uuelt leheküljelt

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel treeningtsüklit alustav Pärnu korvpalliklubi uus meeskond on Priit Vene juhendamisel ühe korra juba harjutanud ja uue treeneri käekirjast aimu saanud.
Reedel treeningtsüklit alustav Pärnu korvpalliklubi uus meeskond on Priit Vene juhendamisel ühe korra juba harjutanud ja uue treeneri käekirjast aimu saanud. Foto: Margit Enno

Areenilt lahkumise veerel olnud Pärnu korvpalliklubi meistriliigameeskond jätkab seitsmendal hooajal kordades suurema eelarve, uue peatreeneri ja nii Leedust kui Eestist palgatud leegionäridega.

“Enam otsuse välja ütlemisega viivitada ei saa, sest hooaeg läheneb ja muidu paneksime oma mängijad probleemidesse,” ütles KK Pärnu eestvedaja ja treener Mait Käbin. “Võtame endale julguse öelda, et jätkame, ja senisest kõrgemate ambitsioonidega, sest endisel tasemel mängimisest polnud enam huvitatud ei mängijad, treenerid ega publik.”

Tõehetk oli Pärnu meeskonnal kevadel, kui meistriliigast väljalangemisest pääseti üle noatera, võites Valgas üliolulise mängu alles lisaajal. Seejärel hakkasid selguma kaod meeskonnas. Toomas Raadik sõlmis lepingu Kalev/Cramoga, senine kapten ja raudmees Elgar Tamsalu teatas soovist minna Austraaliasse tööle.

Meeskond kippus laiali jooksma

“Me polnud arvestanud ka Martin Paasoja ja Kristjan Voolaiu Rapla meeskonda minekuga. Selgus veel, et Rain Kärner jätab tervise tõttu hooaja vahele, ja Siim Joosepilgi on tervisega probleeme. Tõsi, Joosep õnneks jätkab,” selgitas Käbin. “Aga suurem osa meeskonnast oli läinud ja meil tekkisid tõsised loobumismõtted.”

Alles olid aga põhiviisikumehed Rannar Raap ja Taavi Hämarsalu ning klubi vedajad said aru, et tuleb kas lavalt lahkuda või ainult oma noortega mängimise põhiprintsiibist loobuda.

“Leidsime, et noortetöö on meil mitme vanuseklassi koondises esindatust arvestades tasemel, püramiidil peab tipp olema ja Pärnu publik head korvpalli nägema,” jätkas Mait Käbin. “Tekkis võimalus saada hea treener, kes toob kaasa paar tugevat välismängijat, ja nii projekt käima läks.”

Pärnu meeskonna uus peatreener on aastaid Leedus töötanud, viimati Kaunase Žalgirise farmklubi Baltaid juhendanud Priit Vene. Olgu lisatud, et Eesti rahvusmeeskonna üheks põhitegijaks tõusnud Siim-Sander Vene isa, Mait Käbinile aga TSIKi päevist toakaaslane ja hea sõber.

“Venel on ambitsioon jätkata treenerikarjääri Eesti meistriliigas, seni Pärnu meeskonda juhendanud Rait Käbin jääb teiseks treeneriks ja keskendub rohkem noortele,” rääkis Mait Käbin.

Uus peatreener tõi kaks leedulast

Priit Vene tõi Leedust endaga kaasa kaks mängijat. Leedu korvpall on teadagi maailmatase, leedukad reeglina palluritena harjunud tõsiselt töötama ja võivad seega olla teistele eeskujuks.

“Mõlemad on sündinud 1991. aastal, ülemaailmse universiaadi ja kunagi U16 EMi pronksid. Augustas Peiukeviius on 191 sentimeetri pikkune tagamängija-mängujuht Vilniuse Sakalai meeskonnast, Osvaldas Matulionis 200 sentimeetri pikkune viskaja äär Šiauliaist,” tutvustab Mait Käbin.

Klubi soov tuua Pärnust pärit mängijaid tagasi kodulinna sai esimese tulemuse: rendilepinguga tuleb Tartu Rockist hooajaks KK Pärnusse praegu Eesti koondisega Euroopa turneel olev keskmängija Rain Raadik.

“Silmapiiril on Eestist veel üks hea tsenter, aga kuni käed löödud pole, nime ei ütle,” rääkis Mait Käbin.

“Korvi all ootame abi ka seni Pärnu esiliigameeskonnas pallinud 206sentimeetriselt Olaf Siigurilt. Täienduseks loodame veel TTÜ kooliga Rocki tagamängijat Kristjan Evartit ja Rapla U20 noortekoondislast, niinimetatud väikest äärt Kevin Liivamäge. Vastu poleks ka mullu TTÜs väga hea hooaja teinud Kiur Akenpärgi naasmisele oma vanasse meeskonda,” lisas klubijuht.

Eelarveks üle kahe miljoni krooni

Kaks leedulast, Rain Raadik, veel nimetu tsenter, Siigur, Evart, Liivamägi, oma klubi raudvara Taavi Hämarsalu, Rannar Raap ja Siim Joosep, U18 noortekoondislased Sten Olmre, kahemeetrine Karl-Martin Kask ja Siim Varblane – hakkabki kokku saama nimekiri, kes reedel kell 18.30 spordihallis Priit Vene esimesse ühistrenni koguneb.

“Kokkumänguks jääb kuu, meistriliiga algab oktoobris. Kaheksa hulka ehk play-off’i tahame kindlasti saada, tegelikud soovid käivad aga esineliku suunas. Kui Rapla sinna sai, miks meie ei suuda,” arvas Mait Käbin ja lubas, et Pärnu publik näeb uut meeskonda hooajaeelsetes kontrollmängudes.

Korvpalliklubi Pärnu meistriliigameeskonna tänavuseks eelarveks on 140 000 euro ümber ehk üle kahe miljoni Eesti krooni. See on tublisti üle kahe korra enam, kui meeskonnal mullu kasutada oli.

“Kõike koos ei ole, aga julgeme lootuses, et töö käigus toetajaid juurde leiame, siiski alustada,” ütles Mait Käbin ja lisas, et Pärnu linna esindusvõistkonna toetus on sellest 140 000 eurost 7000 ning linnaettevõte Pärnu Vesi toetab korvpallimeeskonda aastas 19 000 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles